In Estse krant ‘Tartu Postimees’

In Estse krant ‘Tartu Postimees’

18 mei 2011 In de media 5

Dit artikel en deze foto verschenen vandaag in de Estse krant Tartu Postimees naar aanleiding van onze durftevragen-tour daar. Geen idee wat er staat trouwens.

“Hollandlased Nils Roemen ja Juul Martin tulid «Teeme ära!» kunagise alustaja Rainer Nõlvaku kutsel Eestisse, et jagada tarkust ja kogemusi absurdselt lihtsas asjas – küsimises.

Just nende juhitud «Julge küsida» töötoas Domus Dorpa­­tensises ma kümmekonnale inimesele oma unistust …”

5 Responses

 1. Ivonne says:

  “De Nederlandse Nils Roemen en Juul Martin kwamen op uitnodiging van ” Let’s do it ” starter Rainer Nõlvaku naar Estland om wijsheid en ervaring te delen over een absurd eenvoudige zaak – op aanvraag. Gewoon de “Durf te vragen ‘een paar dozijn mensen die ik Dorpatensises workshop Domus mijn droom …

 2. Juul says:

  Dankjewel! Kun jij Ests? Weet jij wat er in de rest van het artikel staat?

 3. Ivonne says:

  Het hele artikel, een beetje krom vertaald en wat die moordenaar erin doet weet ik niet. Wie wel?

  Gewoon de “Durf te vragen” workshop bij Domus Dorpatensises waar tientallen mensen die hun droom proberen te realiseren. Ik ontdek in het onderzoeken van mijn droom: een man naast me heeft plek om een boerderij te beginnen, een van de meiden, wist waar ik de eerste geiten kon krijgen.

  Wacht niet, vraag

  Nils Roemen Juul en Martin doen hun workshops al bijna vijf jaar. Roemen licht toe met het voorbeeld dat in hun eigen land kinderen leren om rustig te wachten totdat de gewenste dingen komen, niet om te vragen en zo komen ze er nooit aan. Ze durven niet te vragen of iemand het nog ergens heeft liggen.

  Hoe meer, zodat mensen daadwerkelijk helpen u graag verder en creëert een goed gevoel.

  De workshop methode is heel eenvoudig – u kunt veel mensen ontmoeten die verschillende belangen hebben, agentschappen, en het vertrouwde. Een man die een vraag heeft, schrijft die op het bord, en anderen bieden oplossingen – wat gedaan kan worden, en degenen die in staat moeten zijn om zichzelf te helpen.

  Zijn toegestaan ​​om meer gedetailleerde vragen te stellen, maar niet die begint met de woorden “maar heb je geprobeerd het voorbeeld …?». In plaats daarvan moet de vraag worden geformaliseerd advies.

  Als u aangeboden oplossing al geprobeerd heeft of zeker weet dat het niet past, kan die later weggegooid worden. Negatieve feedback van de vrager dient niet te worden gegeven tijdens het verspreiden van advies – het zou al het plezier en het momentum weg nemen, dat is een belangrijke methode van de exploitatie.

  Zo ver als mijn vraag betrof, dan na de plaats en dieren bieden een aantal aanbevelingen gedaan om onze internet te bevorderen, tijd te maken tijdens de moordpartijen?, alsmede geld, of om fondsen te verkrijgen van elders.

  Face to face is veel leuker

  Abiküsimiseks niet altijd snel bij elkaar te krijgen, hoewel dergelijke Domus huur de waarnemend Chief Executive Martin Noorkõiv voelde dat dergelijke bijeenkomsten kunnen worden georganiseerd in Tartu in de toekomst.

  Het is makkelijker om hulp te vragen, het gebruik van sociale media zoals Facebook of Twitter. Nederland is ronduit website die honderdduizenden gebruikers heeft, en die een constante stroom van nieuwe problemen.

  Martin en Roemen zou echt niet de plaats om te komen tot Estland, na al, de methode is zo simpel dat het kan circuleren in de wereld om een ​​korte brief te sturen. “Maar mensen ontmoeten is erg leuk,” verklaarde Roemen. “Brieven en Social Media zijn krachtige tools, maar een fysieke bijeenkomst is niet gelijk aan energie.”

  “En natuurlijk hebben we er altijd van gedroomd om zwart brood te proeven,” voegde Martin toe.

 4. Ivonne says:

  gewoon met google vertalen gedaan… :D Ik ken geen Ests helaas.

  Hebben jullie het leuk gehad in Estland?

 5. Ivonne says:

  Mogelijk betekent het iets als slacht-tijd? De tijd dat je vlees verkoopt, om het dan via internet aan te bieden? In elk geval tof dat jullie naar daar geweest zijn. Durftevragen de wereld rond!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *