Een beetje over mij

Ik maak ruimte voor ontdekken, creëren, bezieling, groeien en veranderen. Meestal als projectleider, coach of sparring partner voor leiders.

Ik ben een beginner. Een maker. Een verbinder en ontwapenaar. Een beetje een leraar ook en ben gek op lukken. Ik bouwde tien jaar lang met zo veel mogelijk mensen aan nieuwe concepten, tools en mindsets die zorgden voor een nog betere wereld. Samen, want alleen kon ik het natuurlijk niet.

Ik ga helemaal AAN van mensen die ervoor gaan, hun hart openen, sprongen maken, samen willen, iets nog niet kunnen maar toch beginnen… En ja ook van de geur en smaak van heerlijk stokbrood (dat ik maak), de muziek van de Wood Brothers, een potje voetbal kijken, zwemmen in de natuur en spelen met mijn kinderen.

Wat heb ik geleerd in al mijn ondernemingen deel ik met plezier met je. Bijvoorbeeld in het Handboek voor Wereldverbeteraars. Het zou namelijk geweldig zijn als jouw creatie of verandering lukt. Voor mij is veranderen niets anders dan het creëren van een nieuwe situatie. Misschien helpt die gedachte jou ook wel.

Steeds meer word ik gevraagd door leiders om hen te helpen beter te leiden, om ruimte te maken voor wat zij echt nodig hebben.. Moeitelozer, vrijer, warmer. En zo hun teams te doen shinen. Ik ontwikkel mezelf daar nog dagelijks in. Het boek Maak Ruimte en laat je mensen shinen schreef ik ook om zelf te leren.

Wat ik ontdek van mijn lukkingen en mislukkingen over het waarmaken van dromen deel ik met de wereld. Op dit blog, ooit in columns voor nu.nl, en nog steeds als spreker.  Heel concreet vind je hier mijn diensten als coach.

Initiatieven en projectleiderschap

Ruimtemaakers

Een bijzondere groep leiders die samen willen groeien. Die ruimte maken voor zichzelf, en ruimte willen maken voor hun mensen. Word ook ruimtemaaker. Belangenvrij, informeel en gelijkwaardig. Een besloten vrijhaven.

Maak Ruimte en laat je mensen shinen

Op ontdekkingsreis langs leiders die iets bijzonders doen. Een topkok, een generaal, een hockycoach, een softwareondernemer. Hoe maken zij ruimte? En waarvoor? Lees en beluister hun verhalen.

Huis van Overvloed

We bouwden letterlijk een huis met spullen die over waren

Ervaarring
Een werkwijze waarin je ontdekt wat jou nu echt te doen staat in werk en leven. Die werkwijze kun jij als coach of trainer van me leren.

Waarmaakchallenge
Teamontwikkelingsversneller. Ga als team aan de slag en maak binnen 1 dag iets moois waar zonder dat je een opdracht krijgt.

School voor Wereldverbeteraars
Een mooie groep mensen leert jou hoe je jouw ideeën en dromen kunt waarmaken. In allerlei workshops, trainingen en programma’s.

Deelbon.nl
Publiek landelijk kaartjessysteem om makkelijker te delen. Wereldwijd uitgerold en ingevoerd.

Deelwinkel
Winkel om te delen in een shopping mall en bron van concepten, workshops en trainingen die leiden tot delen en verbinding.

Nijmegen Deelstad
Het podium voor een delende stad Nijmegen, met Nils.

Deeleconomie.nl
Het allereerste Nederlandse platform over de deeleconomie, met Nils. Uitgegroeid tot Sharing Cities alliance.

Waarmakerij
We maakten en runden een coworkplek voor startups, met Nils. Deze plek werd opgevolgd door J72.

Durftevragen
Sneller en slimmer kennis en tips delen in het echt kan bijna niet. (Initiatief van Herman Dummer en Nils Roemen)

Ik Geef Weg
en andere freecycling groepen

Fiksers
een handige app voor het realiseren van projecten op basis van sociale overwaarde

7 Days of inspiration
Nederland op basis van sociale overwaarde verbeteren op thema’s als werk, voeding, versimpelen, zorg, onderwijs en duurzaamheid (Aslander, Roemen, Koerts, Plokhooij)

Soms word ik gevraagd voor het maken van dingen als een Timecapsule of Duim van 4 meter hoog. :) De gekste vragen zijn soms het leukst.

Impact

Een voorzichtige schatting doet mij vermoeden dat er meer dan honderdduizend mensen betrokken zijn (geweest) bij of gebruik maken van deze initiatieven. Meestal zonder dat ze zelf weten dat ik er mee van doen heb. Media exposure kan ik niet eens schatten of tellen, mocht dat een maat zijn voor impact.

En dan ben ik toch zo gewoon gebleven ;)