Een nieuw avontuur

Een nieuw avontuur

16 augustus 2016 Delende Samenleving 0
ongeschreven-regels

Delen. Zo gaaf. Met een klein beetje inspanning, met het openen van een deurtje help je iemand anders soms een flinke hand. De afgelopen jaren was ‘delen’ voor mij het belangrijkste thema om te onderzoeken. Een vehikel om te kunnen ontdekken, te leren en het ontdekte terug te geven aan jou en de rest van de wereld. En zo te bouwen aan de delende samenleving.

Ondertussen heb ik het gevoel dat ik uitgeleerd ben en soms zit ik me te vervelen. Ook lekker, en vooral een signaal dat ik weer op pad moet. Een nieuwe reis, een nieuw avontuur. Waar ik nieuwsgierig naar ben is bijvoorbeeld wat de ongeschreven regels in onze samenleving zijn die soms heel onhandig uitpakken. Waarom feliciteren we soms iedereen op een verjaardag bijvoorbeeld? Misschien schrijf ik er wel een boek over: De 100 onhandigste ongeschreven regels en hoe we daar anders mee om kunnen gaan, misschien ontdek ik iets wat me nog nieuwsgieriger maakt en ga ik op die tour. Misschien ga ik actuele thema’s wel beschouwen als ik vind dat ik er iets over toe te voegen heb. We zullen zien.

Ik zou het zonde vinden als alles wat ik/we geleerd hebben over ‘delen’ zou verdwijnen als ik ineens iets anders ga doen. Daarom breng ik alles wat we geleerd hebben en als dienst verspreid kan worden onder in mijn sociale onderneming de Deelwinkel. Daar vind je leuke mensen en onze ambachtelijke tools om meer te delen en mensen te verbinden, zoals de Deelbon, Bonanza’s en De Stad trakteert. Deeleconomie.nl, dat ik oprichtte in 2012 krijgt een flinke make-over. Lezingen over waarmaken, delen, deeleconomie en andere thema’s blijf ik uiteraard wel geven, daar geniet ik van.

Nu kan ik met een gerust hart de toekomst tegemoet, in verbinding met mijn vorige reis.

ongeschreven-regels

 

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *