Spreken

28

Zomaar een aftrap van een lezing: ‘Wie van jullie vindt het spannend om om hulp te vragen? En wie vindt het spannend om zomaar iets te krijgen? Iedereen natuurlijk. Terwijl je graag anderen helpt en geeft.’

‘Deze mentaliteit moet om. Zie je niet dat dit innovatie en het oplossen van vraagstukken in de weg staat?’

Lezingen

Hoe kan het toch zijn dat we in Nederland met z’n allen miljoenen boormachines hebben en er ieder toch maar een paar gaatjes per maand mee boren? Wat doen die boormachines de hele tijd?  Zouden we ook anders om kunnen gaan met onze overvloed? Onze overvloed aan spullen, tijd, kennis en hulp?

Ik betrek jou en de rest van het publiek als ik kom spreken. Jullie doen mee. Anders is het voor mij ook maar saai.

Wat je kunt met overvloed? Je kunt er bergen mee verzetten, huizen van bouwen, je buurt beter van maken en zelfs de hele wereld. Hoe? Verbind mensen aan je doel, aan je absurd mooie droom en vraag om hulp. Wat er dan gebeuren kan kom ik graag vertellen. Ik vertel verhalen over wat Piet en Henk uit mijn buurt doen, gerelateerd aan landelijke en mondiale vraagstukken en welke oplossingen daar nu al voor handen zijn.

Sedert 2009 werk ik aan het delen van hulp, spullen en kennis en wat ik heb geleerd zou zomaar eens waardevol kunnen zijn voor jou of je organisatie.

Projecten van Juul zoals Huis van Overvloed… Dat is wat ons als samenleving te doen staat.
Herman Wijffels

Bijzonder vermakelijke verteller met innovatieve ideeën
Frénk van der Linden

en hier nog meer reviews van mijn lezingen

Jouw vragen

Misschien heb je vragen als: Hoe kunnen we delen minder spannend vinden? Hoe kunnen wij onze eigen bronnen nog beter aanboren en mensen laten uitblinken? Hoe kun je door te delen nog meer impact hebben dan met adverteren? Hoe bouw je aan je reputatie en verbind je daarmee je klanten? Hoe zorg je er voor dat absurd gave dingen lukken? Wat maakt dat mislukken leidt tot lukken? Hoe kunnen we meer gaan delen binnen ons zakelijk netwerk? Hoe kunnen wij als overheid burgers faciliteren in hun initiatieven?

Ik heb geen wetenschappelijk verantwoord antwoord klaar, ik kan er wel allerlei succes- en faalverhalen over vertellen uit de eerste hand waar je van kunt leren.

Vertel me: Wat moet er lukken?

Het liefst stem ik mijn verhaal af op het doel van de bijeenkomst waar ik kom spreken.

Je kunt hier een lezing of informatie rechtstreeks aanvragen

Durftevragen
Om niet alleen inspiratie te bieden, maar ook daad bij het woord te voegen met de zaal, doe ik graag Durftevragen: snel, doelgericht en interactief alle aanwezige kennis, kunde, creativiteit en netwerk uit de zaal ophalen rondom een specifieke vraag van iemand uit de zaal.

Deelbonnen

‘Wie wil er een dagje met de cabrio van de directeur op pad?’ Om het delen binnen de mensen in de zaal te versimpelen kan ik een doos deelbonnen meenemen, die we ter plekke samen gaan invullen en uitdelen aan elkaar.

Meestal combineer ik een lezing met een durftevragen of deelbonactie.

Tarief

Heb ik niet. Ik weet van tevoren niet wat jij mij waard vindt. Als het goed is weet jij dat ook pas achteraf. Daarom werk ik op basis van waardebepaling achteraf. Ik wil wel van tevoren weten wat je me terug zou kúnnen geven als je achteraf tevreden bent, zodat ik weet waar ik mijn best voor ga doen.

 

 

Zie hier mijn TEDx-talk en andere video’s

En hier mijn Tips voor sprekers