Standup Inspiration

Standup Inspiration

27 januari 2010 Waarmaken 0

Gisteravond maakte ik het voor het eerst mee: Standup Inspiration. In de Amsterdamse club Toomler, waar gewoonlijk mensen grapjes maken en bijdehand doen, was het de beurt aan mensen die vinden dat ze een nieuw of goed idee hebben om het podium te beklimmen en het idee te delen met het publiek. Dit werd aan elkaar gekletst door Hans Sibbel en Floris Koot.

Er kwam van alles voorbij: een zenuwachtige student die bouwpakketjes kon leveren om zelf 3d-printers te maken waardoor iedereen alles thuis zelf kan maken, van bekers en borden tot  misschien wel hele meubels. Met Appeltje-P dus. Hij voorzag een revolutie: we hebben geen fabrieken en bedrijven meer nodig, we doen het zelf. Ook had een -minder zenuwachtige en meer grappige- man het idee om ontwikkelingshulp om te draaien. We leven in de illusie dat het hebben van spullen de grootste vorm van beschaving is, terwijl de mensen die het minst hebben vaak het gelukkigst zijn. Nou, die gelukkige mensen moeten we naar Nederland halen om ons te ontwikkelen. Haalbaar lijkt me zo. Het leukste idee van de avond vond ik het idee van Nils Roemen: In Nederland zijn er veel stukken ongebruikte grond, van leegstaande kazernes met oefenterreinen tot kleine lapjes, er zijn boomgaarden die niet meer geplukt worden en ga zo maar door. Het is zijn idee om al dat land in stukjes op te knippen van zeg 10 bij 10 meter en die volledig naar eigen keuze te laten inrichten door mensen die daar zin in hebben. Groen, creatief, verbindend, dat zou helemaal gaaf zijn. Het is zijn plan om dan mensen te laten stemmen wat de beste landinrichting is en die inrichting vervolgens op grote schaal in te zetten. Ambitieus en toch haalbaar lijkt me. Wat vind jij er van? Daar ben ik wel benieuwd naar. Je kunt je ook rechtstreeks tot Nils richten via twitter bijvoorbeeld, @roemen heet ie daar. Ook als je een idee hebt hoe het landje te gebruiken en je niet kan wachten om te beginnen.

En last but not least: de bitterballen waren heerlijk en bijzonder inspirerend. Volgende Standup Bitterbal, eeh, Inspiration is op 15 februari. meld je aan via de site! MIsschien tot daar en dan, wie weet! www.standupinspiration.com

 

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.