Medemakers update: er is een weg

Medemakers update: er is een weg

25 november 2013 Waarmaken Waarmaken 0

Zo’n twee maanden geleden ben ik als experiment begonnen met het zoeken naar Medemakers.  Medemakers zijn mensen die mijn doelen steunen en me door maandelijks een beetje geld te geven helpen die doelen te realiseren. Het onderzoek gaat er om te ontdekken of het werken met medemakers een manier is om van te leven als sociaal ondernemer. Ik heb nu zes medemakers. Dat klinkt weinig, maar voelt als veel.

Dat klinkt als weinig, want van 60,- kun je niet leven per maand. Klopt. 

Dat voelt als veel, omdat er dus zes mensen zijn die mij geld geven, zonder dat ze iets terug te willen. Dat voelt als veel, omdat deze mensen zich vanzelf meldden, zonder dat het me inspanning kostte. Aanvankelijk vond ik het spannend en zat ik met vragen als: ‘Hoe is dat om ‘zomaar’ geld te krijgen van (bijna-)vreemden?’ ‘Wil ik dan toch iets terug doen?’ ‘Voelt het nog vrij?’

Het antwoord is: het voelt heerlijk, het is alsof je kadootjes krijgt omdat je doet waar je in gelooft. Zes mensen hebben me aan een warme winterjas geholpen – dankjewel :) – en ik weet zeker dat er een weg is naar het kunnen leven op deze manier. Hoe deze loopt weet ik nog niet, maar misschien ontdek ik het gaandeweg. Tips zijn welkom natuurlijk.

Gelukkig kan ik leven van mijn lezingen en heb ik geen haast. Ik zou alleen zo graag willen dat ik weet hoe dit kan, want dan kunnen anderen het ook gaan doen. Anderen die niet kunnen leven van hun sociale onderneming en toch minstens zo’n waardevolle dingen doen als ik.

 

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *