Help de Deeleconomie, word Medemaker

Help de Deeleconomie, word Medemaker

20 september 2013 Waarmaken Waarmaken 0

Vind je het net zo belangrijk als ik dat mensen elkaar meer gaan helpen? Wil je ook dat we ons bezit slimmer gaan delen en onze kennis gerichter inzetten voor een mooiere wereld? Als jij hetzelfde wilt als ik, maar geen tijd hebt, dan kun je toch meebouwen aan die betere wereld. Help de deeleconomie, word medemaker.

Wat is de deeleconomie?
De deeleconomie is het geheel van alle uitwisselingen tussen mensen die niet gaan om het verdienen van geld.

  • het delen en uitlenen van spullen en kennis
  • het weggeven van wat je over hebt aan een ander of aan iemands project
  • elkaar helpen met een klusje of dienst

Met een sterkere deeleconomie is er meer verbinding en participatie, kan iedereen waardevol zijn, verspillen we minder grondstoffen en energie en krijgen wij burgers meer invloed en grip op de samenleving. Zie hier een overzicht van mooie deeleconomie-intitiatieven.

Wat doet een medemaker?
Een medemaker is iemand die mij helpt mijn doelen waar te maken door mij een vast bedrag (minimaal 10,-) per maand te doneren. Met dat geld voorzie ik mezelf van een basisinkomen, zodat ik nog meer tijd kan besteden aan het versterken van de deeleconomie en help jij op deze manier mee om de samenleving voor iedereen een stukje makkelijker te maken.

Waarom zoek ik Medemakers?
Als er genoeg Medemakers zijn die mij steunen, dan kan ik nog meer tijd besteden aan de deeleconomie en initiatieven die er mee te maken hebben.

Lees hier alles over medemaker zijn, veelgestelde vragen en hoe je je kunt aanmelden.