Mooie Ik Geef Weg ervaringen

Mooie Ik Geef Weg ervaringen

21 december 2012 Deeleconomie 11

Begin 2012 begin ik de facebook group ‘Ik Geef Weg‘ bedoeld voor mensen die iets over hebben en het willen weggeven. Nu, binnen een jaar zijn er al meer dan 4000 leden en hebben mensen op deze manier talloze kado’s aan elkaar gegeven. Wauw.

Voor iedereen die mee heeft gedaan: dankjullie wel voor het fijne gevoel dat ik krijg van deze groep. Jullie maken er met alles wat jullie weggeven en jullie positieve gesprekken iets moois van. Om dit te vieren en mooie verhalen de wereld in te helpen zou ik het tof vinden als jullie hieronder je eigen ‘Ik Geef Weg’ ervaringen delen. Mooie ontmoetingen? Nieuwe verbindingen? Wat dan ook, deel je verhaal als je wilt.

Hoe dan ook, vast dank en fijne feestdagen… Delen is het nieuwe hebben!

11 Responses

 1. Monique Koutellas says:

  Ik ben sinds kort lid van deze groep dankzij mijn moeder en inmiddels zijn vele vriendinnen van mij gevolgd omdat ze van mij horen wat voor mooie dingen ik al 3x heb mogen ophalen…door financiële tegenslag heb ik via deze groep toch een nieuwe kerstboom in huis kunnen zetten en van de zomer kunnen we door een tuinpavoljoen lekker in de schaduw zitten. Binnenkort ga ik ook opruiming thuis houden en hoop ik ook vele mensen gelukkig te maken….bedankt voor het oprichten van deze groep en voor jou ook hele fijne dagen Juul.

 2. Marion says:

  Ik heb een paar maanden terug mij ultieme weg geef ervaring gehad. Ik had toen nog nooit van jullie gehoord…

  Bij ons in het centrum van Hilversum was een cupcake winkeltje geopen den ik MOEST natuurlijk op de openingsdag mezelf verwennen met cupcakes! Dus ik naar binnen, geklets, besteld en ik kon vervolgens niet afrekenen omdat haar kassa het niet meer deed! En dat zo op haar eerst dag… Wel opgelost natuurlijk en ik naar huis.

  Thuis besloten dat ik haar mijn kassa zou geven, ik had er nog een in de kelder staan van mijn eigen winkel, die ik heb moeten sluiten. Van de kassa had ik nog geen afstand kunnen doen, tot ik haar ontmoette.

  Ik met kassa in een tas terug naar de winkel en gezegd, ‘doet je kassa het al weer? nee? Alsjeblieft neem deze maar!’

  Vrouwtje totaal verbijsterd ik lichtelijk vreemd voelend, ben weer weggegaan en nu heb ik er een super lieve vriendin bij!

  Weg geven voelt goed! I KNOW!

 3. Emily says:

  Ook ik ben lid geworden en na mij volgden mijn moeder, mijn beste vriendin en andere vrienden. Ik heb hier boeken gekregen, verhuisdozen, skates en vast nog veel meer. Mijn beste vriendin vond hier een prachtige kast voor haar uitzet! Bedankt voor het oprichten van deze groep. Fijne kerstdagen!

 4. Ik ben erg van het weggeven en delen, maar met deze Facebook-groep is het zó makkelijk geworden. En een stuk leuker door alle reacties die je erbij ziet! Ook vervelende ervaringen waarbij ik ontdekte dat veel mensen ontzettend bang zijn voor schaarste, dat ze niks krijgen, dat er te weinig is voor iedereen.

  Des te meer heb ik beseft dat er nog genoeg te doen is op het gebied van bewustwording bij geven en delen en dat doe ik graag met mijn blog Minimal Switch: //minimalswitch.nl

  Ik heb dit jaar denk ik zo’n 75 keer iets geplaatst op ‘Ik geef weg’ en anderen kunnen aansporen om hetzelfde te doen. Op naar de geef- & deeleconomie!

 5. Toen ik op een gegeven moment snel behoeft ging krijgen aan veel meubels en andere zaken, maakt Juul mij attent op deze groep. Als eerste ervaring kreeg ik al snel daarna een mailtje: er staat een keuken te geef! Wat kon er nou een mooier iets zijn om mijn nieuwe tijdperk in te luiden, dan een keuken die mijn oude, uit elkaar vallende, schimmelende en al twaalf jaar veel te hoog zijnde keuken kon vervangen.

  Met hulp van familie (want dat kreeg ik er dus ook bij) de keuken bij deze mensen weggehaald. Zij blij, wij blij. En daarna weer bij mij opgebouwd. Nog elke dag geniet ik van de deurtjes die recht zitten, van het feit dat ik het toch maar gefixt heb en, oh ja, dat ie op mijn maat is.

  Ik heb inmiddels nog meer gekregen, banken, een prachtige muziekstandaard en goede adviezen, maar ook mogen geven. En ook dat is heerlijk. Zeker als je ziet dat het goed terecht komt.

  Mooie manier om te ervaren hoeveel overvloed er eigenlijk is.

 6. Zora says:

  Ik heb via deze groep een geweldig nieuw tehuis gevonden voor onze kater. Wij konden hem helaas niet zelf houden, en na een eerdere tegenslag heb ik een perfecte match gevonden. Leuk om te zien hoe mensen dingen weg willen geven en hoe blij anderen er weer van worden!

 7. Qui says:

  Ik liep al heel lang rond met het idee om de kinderkamer op te ruimen, het bleef bij goede voornemens tot een goede vriendin voorstelde me te helpen met schilderen, en een andere me de weggeef-site aanraadde.
  Gister voor het eerst een weggever geplaatst, meteen twee enthousiaste reacties gekregen. Om zo eerlijk mogelijk te delen, ging ik uit van het principe ‘wie het eerst komt die het eerst maalt’. Nummer een maakte een afspraak maar belde af, nummer twee maakte een afspraak en kon meteen komen. Nummer twee kon de weggever meekrijgen en wat extra weggevertjes op het laatste moment, en ik kreeg een lekkere fles wijn.
  Ik voel me weer een stuk lichter, bevrijd van een hoop ballast!

 8. Ik heb zojuist een mannentorso en gordijnstof weggegeven. De creatieve gozer die de boel op kwam halen gaf me een prachtige handgemaakte vilten roos. Wat een schatje. Ben er oprecht ontzettend blij mee.

 9. Paola says:

  Ik heb me een paar weken geleden aangesloten aan de ik geef weg groep. Wegens plotseling chronisch ziekte bij een van mijn kids geconstateerd moest ik mijn baan opzeggen om voor mijn kind te zorgen. En dan verergerd de Financiële problemen. Een nieuwe huis tussentijd gekregen maar Financieel te kort om in te richten. Het was niet makkelijk om dit te doen. Om te durven zeggen ik wil het hebben. Tussentijd ik mijn eerst gratis schilderij kreeg dacht ik ja ik heb ook spullen die een tweede kans mogen hebben. Dus ik heb mijn zoontje der aanhangfiets gezet, en een doos kralen Ik heb me NOOIT zo goed gevoeld om de reacties te zien van mensen. Ik was zo blij dat er andere mensen het nodig hadden terwijl ik ermee zit en niks ermee doet. Ik ga zo meteen mijn zolder opruimen dus ik hoop meer mensen blij te maken en ik durf ook te vragen als ik iets zie die ik graag wat ermee kan. Iedereen loop tegen Financiële tegenslagen dus het doet me GOED. Weg geven en durven vragen van ja ik wil DOET ME GOED….

 10. Gerlinde says:

  Ik heb nog geen ervaring,maar las gisteravond het stukje hierover in de Margriet en wilde jullie even laten weten hoe leuk ik dit initiatief vond ! Ik bracht zelf mijn nog goede spullen wel aan de kringloopwinkel,maar sinds die daar de prijzen ook “sky-high” hebben laten gaan,vind ik dit een super-idee om de ander te kunnen helpen voor nop in deze tijden =)

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *