Football Maties is aan het lukken

Football Maties is aan het lukken

27 mei 2010 Waarmaken 0

Soms lukken er dingen niet. Dan ben ik wat aan het prutsen of klungelen. Als ik mijn bril zoek terwijl die op mijn neus staat bijvoorbeeld. Of als ik met mijn sleutels in de hand naar mijn sleutels zoek. Of iets wil zeggen en dan niet meer weet wat ik wil zeggen, omdat ik dan vooruit of achteruit aan het denken ben. Volgens mij komt dat omdat ik op die momenten mijn aandacht niet richt op wat ik dan aan het doen ben.

Soms lukken er dingen wél. En hoe! Daar kan ik me nog steeds over verbazen en verwonderen. Zo ben ik sinds drie maanden betrokken bij Football Maties, een project waarbij we gebruikte voetbalschoenen in Nederland inzamelen voor kids in Zuid-Afrika. Dat doen we zonder geld, omdat we geloven dat er genoeg hulp en goede wil is om dit te laten lukken. Het idee is van de 12-jarige Mick van Zon. Om iedereen te laten zien -en kinderen in het bijzonder- dat je een idee of een droom waar kan maken, dat echt alles kan en dat geld niet nodig is, bij deze een korte samenvatting van wat ons gelukt is met Football Maties:

– websites, logo’s en t-shirts zijn gemaakt en bijgedragen door professionals
– bekende Nederlanders zijn onze ambassadeurs en o.a. geïnterviewd op FunX, lokale tv, lkale bladen en de Gelderlander
– er is een lied gemaakt en opgenomen in een professionele studio en dat is op 3fM uitgezonden bij Giel Beelen. je kunt er nog op stemmen als WK-Lied der WK-liederen. Doen!
– een niet nader te noemen Defensie-eenheid stelt vrachtwagens ter beschikking voor transport in NL
– prof- en amateurclubs doen mee, er zijn duizenden schoenen verzameld
– logistiek van haven Roterdam naar Zuid-Afrika en verspreiding daar is bijna rond
– we mogen zonder importheffing invoeren in Zuid-Afrika

en ga zo maar door. En het heeft alles bij elkaar €0,- gekost!
Wil je weten welke bekende Nederlanders en meer details over de actie bekijk dan de site.

En hoe het kan dat deze dingen lukken? Zeker weten waarom doe ik niet, ik weet wel precies wat we gedaan hebben. Hiervoor geldt, net als de rest van mijn blog: Rip it, Use it, Improve it!

– een zo simpel mogelijk idee waarmaken (hier ophalen – daar uitdelen)
– verzoeken om hulp, zonder te eisen dus: ‘Dit willen we doen, wil je hier aan mee doen?’ en ‘ Hoe word je zelf blij van datgene dat je kan geven?’
– dankbaar zijn voor alles wat we krijgen, respectvol voor ‘nee’
– duidelijk maken dát en waarom we zonder geld werken
– een verlanglijstje op de site gezet
– ieder binnen ons team laten doen waar hij/zij goed in is en blij van wordt
– sociale media ingezet (twitter, blog, linkedin e.d)
– open zijn in dat we lerend zijn en fouten maken
– niet trekken aan mensen die niet willen of kunnen meedoen
– en ja, aandacht richten op wat we doen en met wie we spreken ;-)

www.footballmaties.nl

 

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *