Eerste bibliotheek draagt bij aan delende samenleving

Eerste bibliotheek draagt bij aan delende samenleving

10 mei 2016 Delende Samenleving 0

We zijn blij en trots te mogen melden dat de Deelwinkel gaat verhuizen en veranderen. Vanaf woensdag 8 juni vind je ons voor het eerst in bibliotheek Mariënburg (centrum Nijmegen) waar we op gezette tijden een eigen hangout gaan inrichten. We gaan eerst proberen hoe het moet, een hangout in de bieb.

deelwinkel

Bibliotheek Mariënburg

De bibliotheek is al 100 jaar een hotspot als het gaan om het delen van boeken, kennis en muziek en het is dan ook niet meer dan logisch om in de bieb en met de bieb nog meer mensen op weg te helpen te gaan delen. Bibliotheek Mariënburg is de voor zover wij weten, de eerste bibliotheek die actief aan de slag gaat met het thema ‘delen’.

Vernieuwde Deelwinkel

In onze hangouts ben je welkom als je spullen, hulp of kennis nodig óf over hebt en het wilt delen. Het kan gaan om concrete vragen als ‘ik heb morgen een kruiwagen nodig’, ‘we hebben een buurtfeest en geen budget’, ‘Ik wil leren hout te zagen’; of algemene vragen over delen en de deeleconomie. Waar mogelijk verbinden we je meteen aan iemand die met je wil delen en als dat niet lukt leren we je hoe je thuis zelf aan de slag kunt om mensen te vinden.

Een hangout is een dienst, een add-on van de vernieuwde deelwinkel. We zijn of hebben of ambiëren geen eigen pand meer, we willen op zo veel mogelijk plekken waar mensen willen delen, datgene toevoegen waar we goed in zijn.

Groei

Werken vanuit de bibliotheek, met honderdduizenden bezoekers per jaar, biedt kansen om nog meer mensen te bereiken. Om te leren hoe we ons aanbod nog beter kunnen aanbieden. En als dit gaat werken, dan gaan we ons best doen om zo veel mogelijk bibliotheken, scholen, gemeentes of wie dan ook aan te laten haken en waardevolle add-ons op maat voor ze te maken.

Een Hangout van de Deelwinkel draagt bij aan een delende samenleving en die opstarten is een van mijn diensten.

 

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *