Dit is voor al die mooie mensen die geld verdienen maar eng vinden.

Dit is voor al die mooie mensen die geld verdienen maar eng vinden.

18 juni 2019 Waarmaken 0

Over Geld, vrijheid en autonomie.

Beste coach, trainer, helper, facilitator, mens met stichting voor doelgroepen en thema’s (tegen pesten, voor kinderen, voor geluk). Jij doet de mooiste dingen en helpt anderen vaak op wat voor manier dan ook aan -mocht je daar nog aan twijfelen- meer vrijheid en autonomie.

En toch heb jij misschien wel de grootste moeite met het vragen om en ontvangen van geld voor wat je doet. Moeite om er goed, naar waarde, voor betaald te worden. Soms omdat je het uit passie doet en vindt dat je daarvoor al genoeg beloond wordt, als je ‘mag’ doen wat je doet.

Hoezo ‘mag’ dat en van wie dan? Maar dat terzijde.

Soms omdat geld een taboe-ding is, of omdat je jezelf onderschat, of je vindt geld en geld verdienen ronduit iets slechts. En dat je door geld te vragen en te ontvangen zelf slecht zou zijn. En dus niet lief en leuk.

Fuk dat.

Voor jou en iedereen die het aangaat: een boodschap, doe ermee wat je wilt.

Geld, en dus ook ‘veel’ geld, gaat jóu vrijheid en autonomie geven. Meer vrijheid om te kiezen wat je wel en wat je niet doet. De autonomie om te doen wat je het liefste doet.

Dus als je iemand helpt, coacht, traint, of op welke andere manier dan ook voorziet in vrijheid en autonomie, vraag geld. En dat mag best ‘veel’ geld zijn. Want dan krijg jij ook meer vrijheid en autonomie.

En dan werk jij met je klant samen aan het vergroten van elkaars vrijheid en autonomie.

Er is dan geen uitruil, geen ‘vieze’ financiële deal meer. Er is een gedeeld doel ontstaan. Een verbinding op behoefteniveau. Toch nog best lief en leuk toch?