De Boom bestaat 1 jaar!

De Boom bestaat 1 jaar!

17 maart 2011 Waarmaken 0

Het is vandaag precies een jaar geleden dat ik op boomfeestdag 2010 mijn ebook ‘De Boom‘ lanceerde. De Boom is een door mij ontwikkelde methodiek die je nieuwsgierig leert te zijn naar jezelf en anderen waardoor je je sneller ontwikkelt. De illustraties van Linde Ex maken het zelfs mooi om naar te kijken en makkelijker om mee te werken.

Wat is er dit jaar gelukt?
Wat een mooi jaar was het. Het ebook is ruim 8000 keer gedownload en ik kreeg talloze reacties van mensen die er veel aan hebben gehad, in hun leven en in hun werk. Ontroerend om zo veel mensen te bereiken door het boek zomaar weg te geven. Ik kreeg van wildvreemden tekeningen van bomen opgestuurd en andere kadootjes. Soms kwam ik wildvreemden tegen die het uitgeprinte ebook bij zich hadden en me herkenden en bedankten. Hoe mooi… Ik coachte er mensen mee en gaf workshops aan coaches, op inspiratiedagen, binnen het hoger onderwijs en met open inschrijving en ben tot mijn vreugde gevraagd er lezingen over te geven. Ook is er iemand in opleiding om Boom-trainer te worden.

Wat is er dit jaar niet gelukt?
Het boek is nog niet uitgegeven als echt boek, je weet wel, van papier, dat is nog een grote wens. Ook is het me nog niet gelukt om de methodiek te introduceren als P&O tool binnen organisaties. Volgens insiders moet dat waardevol zijn. MIsschien is het ook wel niet zo.

Wat gaat er dit jaar gebeuren?
Dat weet ik natuurlijk nog niet. Ik hoop dat het boek uitgegeven wordt en dat er een interactieve website komt waarop je de boom ‘live’ kan doen, gewoon thuis achter de computer. Ik wens dat ik vaker lezingen kan geven en mensen kan opleiden om te werken met De Boom. Wat ik wel weet is dat ik het boek aan het restylen ben en wat verander aan titel en toon. Iemand werkt aan een engelse vertaling, dus wie weet wat dat brengt. Ik blijf de Boom voor mezelf gebruiken, gewoon omdat het werkt.

 

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *