Community’s versterken met een afvalkalender

Community’s versterken met een afvalkalender

5 December 2011 Waarmaken 3

Zojuist viel hij of zij weer op de deurmat. De Nijmeegse Afvalinfokalender 2012. Een handig en fraai vormgegeven overzicht van waar je wanneer je vuilnis kwijt kunt.

Wat zou het de lokale overheid gekost hebben? Een aantal mensen heeft hier behoorlijk wat tijd aan besteed, zo goed ziet het er uit. Dan zijn er -schat ik- 100.000 van gedrukt en verspreid in de Gemeente Nijmegen. Weet iemand hoe veel dat kost?

Wat zou het de overheid kosten als er een mail met pdf naar alle bewoners was gestuurd met het verzoek er 10 uit te printen en uit te delen aan de buren? Wellicht minder geld.

Wat zou het opgeleverd hebben?

Wellicht meer verbindingen. Er is meer contact ontstaan tussen bewoners die elkaar de prints geven. De mensen die niet in aanraking komen met een gedrukt exemplaar of pdf zien hun buren wel op tijd de vuilnis buiten zetten, anders hebben ze reden genoeg voor een praatje.

Bespaar geld en versterk de community’s. Informeer via de crowd. Welke gemeente doet dit al of gaat het eens uit proberen?

 

3 Responses

  1. Ad Gerrits says:

    Hier lijkt me inderdaad geld en gemak te halen. De afvalkalender bij dar.nl kan bijv. ook automatisch getoond worden via de MijnNijmegen pagina vd gemeente (waarbij je adres al bekend is). Er zit daar al een PrintToPdf knopje op dus is je plan volgens mij vrij eenvoudig te realiseren. Euh… uitdaging aangenomen.

  2. Juul says:

    Leuk dat jullie digitale oplossingen willen bedenken.
    Op die manier blijft ‘de overheid’ zenden. Waarom niet aan de slag om mensen hun buren te laten informeren? De community aan zet…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *