Testimonials

Excellent

Gewoon excellent.

Coach Juul
Martijn Engelbregt
directeur Circus Andersom

Inspiratie tot en met!

Wat een heerlijke taal bezigt deze man. Je krijgt écht zin om iets te doen. Vooral zijn passage over het formuleren van je wat hij noemt ‘oerverhaal’ vond ik zeer bruikbaar, niet alleen voor de wereldverbeteraar, maar iedereen die de woorden zoekt om te motiveren waarom hij of zij iets doet. De vrolijke toon van het Handboek voor Wereldverbeteraars maakt dat je echt gaat nadenken over wat jij kunt doen aan iets waar je buikpijn van krijgt. Uiteraard is het geruststellend te weten dat je het na één actie ook weer mag laten rusten. Niets hoeft meteen een merk te worden. Maar hoe leuk zou het zijn als je samen met anderen iets bij kunt dragen? Dit boek neemt vrijwel alle mogelijke beren die je kunt bedenken om te ‘talmen’ weg. Niet nadenken – nouja, een beetje dan – en gewoon doen!

over het Handboek voor Wereldverbeteraars
Nova

Het licht gaat aan

Ik heb deze week meegedaan met de Ervaarring, een loopbaansessie met Juul, en ben onder de indruk van de lichtheid en de helderheid ervan. Je spreekt uit wat er op dat moment speelt, alles wat in je leeft mag geuit. Heerlijk 🙂 En dan ineens, in het midden van de opstelling, valt het kwartje, alsof het licht even aanging. Mijn hoofd zat er niet meer tussen en ik voelde duidelijk wat ik in de wereld kan zetten. Dat voelen en voor me zien, maakt dat het beklijft. Prachtig dat zo’n korte lichte sessie zo treffend kan zijn.

Coach Juul
Welmoet de Graaf

Hij laat het zien

Hij is niet alleen goed verteller, maar heeft ook in de praktijk laten zien dat delen echt werkt door middel van zijn initiatieven als Huis van Overvloed. Dat geeft een extra meerwaarde aan zijn inspirerende verhaal.

 

Juul als Spreker
Harrie Vollaard
Innovation manager Rabobank Nederland

Iedereen doet mee!

Wat een bijzondere verteller met mooie ideeën. Iedereen in de zaal doet gewoon mee!

Juul als Spreker
Frénk van der Linden

AAN!

De drang om het avontuur aan te gaan is bij mij mooi en liefdevol aangewakkerd.

Coach Juul
Linda Jansen

Management passievol beschreven

Managen door actief na te denken welke ruimte je als management moet geven is de boodschap van Juul. Sterker nog welke ruimte je moet maken. Juul heeft een hele doordachte lijn neergezet die hij tot leven laat komen met zijn termen vervullingskommen en fratsen. Hoogtepunt zijn voor mij de passievol beschreven interviews met topmanagers. De relevantie is door mensen uit uiteenlopende ‘branches’ te interviewen zeer hoog!

over Maak Ruimte
Wim de Bundel
commercieel directeur

Aimabele spreker

Juul is een zeer aimabele spreker en deskundige facilitator die de zaal meteen goed beet pakt. Een echte aanrader!

Juul als Spreker
Ronand Jansen
Managementboek.nl

Juul geeft de toehoorders wat mee

Juul weet de toehoorders te boeien. Mooi aan zijn verhaal is dat je het in het werk en prive kunt gebruiken. Hij geeft de zaal echt wat mee. Sluit goed aan op zijn boek het Handboek voor Wereldverbeteraars. Hij gaf een paar mooie webinars en een ‘echte’ lezing voor onze landelijke groep gemeenteambtenaren.

Juul als Spreker
Chris Kuypers

Wat een verteller!

Hij was bij ons in de uitzending en wat een verteller is die man!

Juul als Spreker
Jeroen Pauw

Raak en elegant

Dit boek past perfect in deze tijd waarin leiders steeds minder ‘controleren’ en steeds meer ruimte willen maken. Keer op keer laat Juul zien hoe simpele dingen genoeg zijn om het verschil te maken. Voor jezelf als individu maar juist ook voor de mensen om je heen. Je leert met dit boek hoe je ruimte maakt en hoe als ‘de ruimte goed is’ veel goeds vanzelf gaat.

Daarbij is het boek leuk en praktisch geschreven. En naar eigen ervaring ook zeer realistisch, want er kan immers ook teveel ruimte zijn.

Het lezen heeft veel van wat ik wel aanvoelde maar niet kon vatten zichtbaar gemaakt. Dankzij de eenvoudige taal zie ik ‘de ruimte’ die mensen wel/niet hebben om te ‘shinen’ scherper en kan ik het makkelijker bespreekbaar maken.

Schitterend!

over Maak Ruimte
Pieter van de Glind
ShareNL

Een brug geslagen

Juul Martin heeft ons geïnspireerd en ervoor gezorgd dat we de eerste concrete stappen richting nieuwe plannen hebben gezet. Het heeft binnen ons team een brug geslagen tussen het maken van plannen, het realiseren daarvan en het ‘lef’ aangesproken om tot actie te komen.

Coach Juul
Annemarie van der Wal

Aanrader voor leiders die zingeving zoeken en willen bieden

Juul biedt met Maak Ruimte een praktisch handvat voor toekomstgerichte leiders op het gebied van zaken als zingeving en purpose. Aanrader!

over Maak Ruimte
Stephan Ummelen
eigenaar Waardengedreven

To the point

Inspirerend, ‘to the point’ en gewoon een prettig mens, een perfecte combinatie om samen tot resultaat te komen.

Coach Juul
Maarten de Leng

Bijzonder boek

Het boek ‘Maak Ruimte’ is een boeiend boek dat je als lezer langzaam maar goed meeneemt met het idee wat ruimte maken dan kan betekenen voor teams en/of organisaties. Het taalgebruik van Juul Martin maakt dat je het onderwerp echt speels kan benaderen en met interessante voorbeelden geeft het dus ruimte in je hoofd, je denken en uiteindelijk in je aanpak.

over Maak Ruimte
Ron van Es
School for Purpose Leadership

Eenvoud is kracht

Eenvoud is kracht. Het helpt om de kern te vatten. Vond het echt waardevol die telkens terug te lezen (én te zien!) in de persoonlijke interviews, het spreekt tot de verbeelding en helpt te voelen waar dit nu eigenlijk over gaat.

Ben jij op zoek naar inspiratie als leider in dat dynamische veld van motivatie en beweging van je mensen én van jou? Zoek je eens iets anders dan de mainstream management boeken? Probeer dan vooral Juul z’n nieuw boek eens!

over Maak Ruimte
Pim Braat
directeur/eigenaar Buro Beter

Het vanzelfsprekende belicht

Ik deed mee aan Bouw aan je droom en het was voor mij verrassend herkenbaar. Makkelijker aanpak dan ik verwachtte. Het kwartje viel meteen de eerste dag 😉

Coach Juul
Miguel Capdevila, M. M.
P2

Ik ben verrijkt

Onze vijf originele en indringende coachgesprekken verrijkten mij enorm. Nog dichter bij mijzelf. En met meer vermogen om ruimte te maken, om samen met anderen nieuwe perspectieven te vinden in de complexe transitieopgaven waar we het komend decennium voor staan.

Coach Juul
Karsten Schipperheijn
procesmanager bij P2

Eigenwijzig, onderzoekend, humoristisch & oprecht nieuwsgierig

“Waar halen ze die wijsheid nou weer vandaan?!” Dat denk ik regelmatig als ik in het zoveelste managementboek de zoveelste nieuwe goeroe het zoveelste nieuwe model zie beschrijven. Juul Martin geloof ik wél. Niet alleen omdat hij zijn model van “ruimte maken” zelf in de praktijk heeft gebracht. Hij heeft zijn theorie ook getoetst door met een heel diverse groep leiders het gesprek aan te gaan.

Zijn stijl is eigenwijzig, onderzoekend, humoristisch, oprecht nieuwsgierig en liefdevol. Voor de liefhebbers van theorie die ook echt doorleefd in de praktijk gebracht is. Aanrader!

over Maak Ruimte
Harrie Timmermans
gemeentesecretaris Heusden

Verwondering

Juul laat de verwondering beeldend spreken.

Juul als Spreker
Raymond Witvoet

Geweldig optreden

Juul Martin begeleidde een Durf te Vragen sessie tijdens de expertmeeting Fair Fashion & Fabrics, die Stichting DOEN en Social Enterprise NL organiseerden voor sociaal ondernemers. Hij hielp twee ondernemers bij het stellen van een hulpvraag aan het publiek van 80 collega ondernemers. Door Juul’s scherpe vragen kregen de ondernemers hun hulpvraag heel helder. Juul’s open houding, vertrouwen en enthousiasme werkte aanstekelijk op het publiek. Zij gaven de ondernemers een reeks aan creatieve oplossingen en nuttige contacten om weer een stapje verder te komen richting hun missie: de mode industrie inclusief en duurzaam maken. Juul is professioneel, empatisch en prettig om mee te werken. Aanrader!

Juul als Spreker
Maxime Hofman
Social Enterpise NL

Aanrader voor iedereen die zichzelf serieus neemt en met leiding geven te maken heeft!

Ik geneer me het te zeggen, maar toen ik op mijn slordige, snelle manier door de tekst schoot, vroeg ik me aanvankelijk af ’gaat dit over leiders en over leiding geven?’ Het kwam wat kinderlijk over.
Wel wat pedant natuurlijk voor iemand die op het onderwerp is afgestudeerd en z’n hele werkzame leven leiding heeft gegeven.

Gaande mijn racen door het boek veranderde het beeld dat ik had. Toen ik aan het einde gekomen was dacht ik ’wauw, dit is bijzonder , hier staat wat!’.
Ik voel zelfs nederigheid om hierover te schrijven nu ik met al mijn eigen kennis en ervaring zie op welk een eenvoudige, verfrissende ( wat een platitude), originele manier , in Maak Ruimte , inhoud en vorm is gegeven aan hoe leiding te geven.
Telkens wordt de koppeling gemaakt tussen wat jij als leidinggevende zelf bent en wil met hen aan wie je leiding geeft, met wie zij zijn en wat zij willen.

Het is een aanrader voor iedereen die zichzelf serieus neemt en met leiding geven, in welke eenvoudige of ingewikkelde vorm dan ook , te maken heeft .

Mijn complimenten. Ik ben echt onder de indruk en ik ga het er met anderen over hebben.
Hartelijke groet en bedankt voor deze waardevolle (pardon nu moet ik zeggen ’betekenisvolle’ ) bijdrage aan wat leiderschap kan worden , kan zijn en is.

over Maak Ruimte
Frans Roemen

Meesterlijk

Juul Martin is een meesterlijke spreker

Juul als Spreker
Martijn Aslander