Door Deelkracht in The New York Times

Door Deelkracht in The New York Times

26 november 2014 In de media 0

nyt

Nee, ik stond niet met mijn snufferd in de New York Times. En er stond ook niets in over een project van me. Er stond wel een mooi artikel in die krant over het project ‘De Ceuvel‘ in Amsterdam. Daar bouwen ze woonboten om tot, onder andere, duurzame ondernemerswerkplaatsen. Wat ik er wel mee te maken heb?

We bouwden het Huis van Overvloed. Voor dat project ontwikkelde Thijs Van de Laar met Orikami de webapp Fiksers. Ondertussen hielp ik Chris Monaghan op weg om ‘iets met woonboten te doen’ in Amsterdam en deelde naast kennis en netwerk de toegang tot Fiksers met hem. Zij gingen aan de slag met de Ceuvel en onze app en tal van eigen bronnen natuurlijk. Zie hoe hard ze zijn gegaan en hoe mooi het is wat ze doen. Daar ben ik heel trots op.

deceuvel1

De Ceuvel

Ik ben ten eerste trots op Chris en zijn team, wow wat ze doen! You Rock Guys!

En ik ben trots op ons, door wat er is gelukt door het delen van wat we geleerd hebben. Ik ben trots op iedereen die meewerkte aan Huis van Overvloed, de Waarmaakdagen, Durftevragen, Fiksers, de Waarmakerij; op iedereen die de afgelopen jaren aan het pionieren was in het waarmaakveld en alles wat er geleerd was wilde delen.

Al die mensen waren meer aan het maken. Meer kennis, tips en trucs, voor iedereen te gebruiken. En dat viel op, tot in New York aan toe.

Stel je nu eens voor dat de farmaceutische industrie besluit ook te gaan delen. Niks patenten bezitten, maar kennis delen. Wanneer zou welke ziekte als eerste opgelost worden?

 

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *