Koopdelen werkt: Mijn eerste boek met vier anderen gekocht

Koopdelen werkt: Mijn eerste boek met vier anderen gekocht

1 mei 2012 Deeleconomie 0

Afgelopen vrijdag kreeg ik de tip om Rachel Botsmans boek ‘What’s mine is yours‘ te lezen. Zie mijn vorige blog voor een Ted-lezing van Rachel. Ik zocht het boek op bij Bol.com en zag het staan voor €24,99. Die wil ik hebben!

Tegelijkertijd ben ik koopdelen aan het ontwikkelen. Koopdelen is het samen mat anderen kopen van een product dat je in je uppie óf niet zou kopen óf zelden zou gebruiken. Samen met een club enthousiaste mensen zijn we aan het bedenken hoe we dat waar moeten gaan maken. We puzzelen op een aantal vragen als: Welke producten kunnen gekoopdeeld worden? Hoe en waar kun je die producten aanbieden? Hoe ga je met het eenmaal aangeschafte product om?

Waarom de koe niet bij de hoorns vatten? Ik plaatste eergisteren een vraag in de FB-groep van Durftevragen: Wie wil dit boek met mij koopdelen? Binnen no-time meldden zich vier mensen die samen met mij het boek willen kopen. Wow! Snel en simpel!

We moeten natuurlijk nog uitvogelen hoe we het boek aan elkaar gaan doorgeven en wat we doen als iedereen het boek uit heeft. Dat lossen we tzt wel op. Fijn om zo in het echt een concept uit te kunnen proberen.

Om nog meer mensen de kans te geven iets te koopdelen en om er zo collectief van te leren heb ik een FB-groep gemaakt: Koopdelen. Je kunt in die groep je pitch doen voor het product dat je samen wilt kopen en kijken of anderen dat met je willen kopen en delen.

Doe en ontwikkel je mee? Dan kan Rachel Botsman straks misschien een hoofdstuk toevoegen aan haar boek en hebben wij een krachtigere deeleconomie.

FB-groep Koopdelen: //www.facebook.com/groups/373382139365579/

 

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.