Cadeaubon Tiendaagse van 14 t/m 24 april

Cadeaubon Tiendaagse van 14 t/m 24 april

9 april 2015 Deeleconomie Delende Samenleving 0
deelbonplek

Van 14 t/m 24 april vindt de eerste landelijke Cadeaubon Tiendaagse plaats. Tijdens deze tien dagen worden overal in het land ‘Deelwinkel Cadeaubon Hotspots’ geopend. Op deze Hotspots kunnen mensen door middel van de Deelwinkel Cadeaubon een dienst geven aan iemand die ze nog niet kennen. En net zo goed een reeds ingevulde bon meenemen om te gebruiken, zonder dat het een tot het ander verplicht. De bonnen zorgen er voor dat nog meer mensen kunnen delen wat ze willen delen.

bonpoint

Cadeaubon Hotspot te herkennen aan dit logo

De eerste landelijke Cadeaubon Tiendaagse gaat op 14 april van start. Van de Achterhoek tot Amsterdam, van Zuid-Limburg tot Assen, tal van plekken sluiten zich aan om hotspot te worden. Initiatiefnemer van de Deelwinkel en de Cadeaubonnen Juul Martin opent iedere hotspot samen met lokale ambassadeurs.

‘Het is mooi om te merken hoeveel mensen op zoveel plekken aan de slag gaan om delen nog makkelijker te maken.’ Aldus Martin. ‘De bonnen zijn een aanvulling op wat je al deelt met je buren en wat je online deelt via allerlei deeleconomie-websites. Op een hotspot liggen blanco bonnen, waar eenieder op kan aangeven welke dienst die persoon wilt weggeven. Bijvoorbeeld een hond uitlaten, iemand ergens heen brengen of een stoer verhaal vertellen. Iets wat je leuk vindt. Een ander kan die bon dan pakken en verzilveren, door contact op met de aanbieder van de bon.’ Het nemen van een bon verplicht uiteraard niet tot het geven van een bon en er hoeft geen wederdienst tegenover het verzilveren van de bon te staan.


Cadeaubon om te delen

cadeaubonA6 De Deelwinkel Cadeaubon is een niet-commercieel initiatief en dient alleen het doel om mensen te verbinden met wat zij te delen hebben. De bonnen zijn ontwikkeld in de Deelwinkel in Nijmegen, waar ze een groot succes zijn. Vanwege dit succes worden er tijdens de tiendaagse 6000 bonnen over het land verspreid over minstens tien hotspots. De eerste hotspot die wordt geopend is in MeetBerlage in Amsterdam op dinsdag 14 april om 11.30 uur. De Tiendaagse sluit op 24 april in Nijmegen, Ook na de tiendaagse kunnen andere plekken zich aansluiten om hotspot te worden.

Er is genoeg-principe
De Deelwinkel Cadeaubon gaat uit van het ‘Er is genoeg-principe’. ‘Stel je een oneindig grote tafel voor’, legt Martin uit. ‘Die tafel wordt gevuld we met alles we iedereen wil delen. Daarbij spreken we af dat we ook mogen pakken als we zelf iets nodig hebben. Dan maken we gebruik van het genoeg dat er al is, zonder te ruilen of schuld te creëren.’
De cadeaubonnen maken wat er op ‘tafel’ ligt vindbaarder en zichtbaarder; de hotspots zijn allemaal stukjes van deze denkbeeldige ‘Er is genoeg-tafel’ en een aanvulling op het aanbod via websites uit de deeleconomie.

Meer over cadeaubonnen en hotspots en aanmelden als hotspot kan hier

 

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *