Bouwen aan een menselijke overheid

Bouwen aan een menselijke overheid is dé inspiratiedag voor mensen uit de publieke sector die het anders willen. Voor ambtenaren die willen werken met hart voor de publieke zaak. Kom ook op 24 juni 2022!

Stel je eens voor: een overheid die zo met je meedenkt dat je al antwoord krijgt op relevante vragen die je nog niet eens had gesteld. Die jou op voet van gelijkwaardigheid benadert en waarbij je nooit het gevoel hebt dan je in een afhankelijkheidsrelatie zit. En die met je praat in een taal die jij verstaat! Hoe gaaf zou dat zijn? Je kunt het je bijna niet voorstellen dat het kan na bijvoorbeeld de toeslagenaffaire, maar het kan wél!

Sterker nog, het ligt gewoon binnen handbereik. Want jíj bent de overheid. Jíj kunt daar mede voor zorgen. Maar hoe dan en waarom? Jouw vragen en de uitdagingen die je ziet zijn zeer legitiem. Daarom: Kom inspiratie opdoen, ontdekken en leren van elkaar. Want jij bent niet de enige die dat mooie verlangen van een menselijke overheid koestert. Jij bent niet de enige die soms baalt van hoe dingen te bureaucratisch zijn. Integendeel. Jullie zijn met velen. En samen weten en kunnen we meer.

menselijke-overheid-workshop

Vandaag delen ervaringsdeskundigen hun verhalen, want het kan gewoon wél, die menselijke overheid. Het vergt soms alleen wat meer moed. Kom ontdekken hoe je die moed aan kunt zetten. Kom ontdekken hoe je vast kunt houden aan datgene waarvan jij echt weet en voelt dat het het juiste is om te doen. Want de overheid, dat is geen systeem, dat zijn mensen. De overheid dat ben jij, met je hele hebben en houden.

Kom naar deze inspiratiedag onder begeleiding van burgemeester Otwin van Dijk (Oude IJsselstreek), gemeentesecretaris Harrie Timmermans (Heusden) en coach Juul Martin.

‘We zijn er om de mensen “vort” te helpen, leerde ik van mijn politieke leermeester. Het goede doen en verschil maken in de levens van mensen, dat is mijn drijfveer.’

~ Harrie Timmermans, gemeentesecretaris Heusden

Voor wie is deze dag?

  • Ambtenaren en andere publieke professionals uit alle mogelijk sectoren die nieuwsgierig zijn naar hoe het ook minder bureaucratisch kan, hoe het meer menselijk kan.
  • Voor managers en andere leidinggevenden uit de publieke sector die hun mensen willen voeden om nog meer vanuit het hart voor de publieke zaak te gaan werken.
  • Voor ambtenaren die ven elkaar willen leren en ervaringen willen delen.
  • Voor iedereen in de publieke sector die een potje verbinding, moed en inspiratie kan gebruiken.

Indicatief programma

9.30 Opening van de dag met coach Juul Martin

  • ‘Zo kan het dus ook!’ Persoonlijke verhalen uit de praktijk van burgemeester Otwin van Dijk en gemeentesecretaris Harrie Timmermans. 
  • Dialoog en ervaringen delen.
  • Ambitie- en waardenonderzoek
  • Hoe ziet het eruit als het gelukt is? Formuleer een droom doel.

12.30 Lunch en wandeling

13.30 Dilemma’s en worstelingen

  • Het is niet makkelijk! Otwin en Harrie delen de worstelingen en mislukkingen die zij gehad hebben. Waar haalden zij hun moed vandaan? Interview met hele zaal die vragen stelt. 
  • Weerstand overwinnen. Aan de hand van eigen casuïstiek gaan we plenair en in groepjes aan de slag met leren en delen.

16.00 Afsluiting en borrel

Bouwen aan een menselijke overheid

vrijdag 24 juni 2022 van 9.30 tot 17.00 uur

in de ThiemeLoods te Nijmegen

>>> routebeschrijving via google maps <<<

De kosten voor deelname zijn € 295,- inclusief lunch, catering, het boek ‘Maak ruimte en laat je mensen shinen’ en BTW.

Meld je snel aan, want het aantal plekken is beperkt. We werken met een kleine groep, zodat je lekker veel aandacht krijgt.