Ga je grote project als een kleine barbeque waarmaken

Ga je grote project als een kleine barbeque waarmaken

14 september 2012 Waarmaken 0

Stel, je werk aan een mooi project en je hebt je einddoel helder bepaald. Kies er dan voor dat het einddoel het enige is dat je moet waarmaken. Dat maakt de reis er naar toe meer open, biedt ruimte voor het ‘in het rond proberen’ onderweg en voor anderen om aan te haken.

Om dat doel te realiseren heb je wellicht mensen en spullen op een bepaalde plek en/of tijd nodig.

Organiseer het alsof je een barbeque houdt met vrienden of familie, de barbeque is het doel. Roep dat er een barbeque is op een bepaalde plek en tijd. Zeg dat je er een tof feestje van wilt maken en dat iedereen kan bijdragen. Maak er een verlanglijstje voor en deel dit.

Je zult zien dat mensen dan ineens spullen meenemen die op de lijst staan en zelfs nog veel meer. Je zult zien dat mensen met goede idee├źn aankomen om er een topfeest van te maken. Gewoon, omdat je er om vraagt. Mensen doen niet alleen mee, ze werken gefocust aan het doel.

Een mooi instrument om deze werkwijze voor je project of initiatief te gebruiken is de Waardeverbinder. Het doet precies wat je er van zou verwachten. Het verbindt de waarde (hulp, spullen) die mensen willen leveren aan wat er nodig is om je doel te realiseren. Want zo simpel kun je het wel houden.

De Waardeverbinder wordt ontwikkeld door de jongens van DreamYourWeb. We gebruiken het bijna dagelijks tot grote tevredenheid bij het waarmaken van Huis van Overvloed.

 

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *