Kinderen zijn sterker dan muren!

Kinderen zijn sterker dan muren!

12 februari 2010 Waarmaken 0

Stel je eens voor dat er een plek is, waar een hele lange muur staat. Een stevige muur van beton. Kaarsrecht, honderden kilometers lang. En stel je nu voor dat er aan twee kanten van die muur kinderen wonen. Kinderen, die houden van spelen en doen, en die dus vooral moeten spelen en doen. Je zou kunnen denken dat een muur dan een belemmering vormt om samen te spelen. En andere ongemakken met zich meebrengt. Ongetwijfeld. Zo’n muur zou een symbool van haat en woede zijn.

En wat is die muur nog meer? Volgens mij een prachtige plek om lekker tegenaan te tennissen, lekker een balletje slaan, backhand, forehand enzo. Of om een potje te ‘tienen’, u weet wel ‘nie kieps’ enzo. Je kunt er ook mooie tekeningen op maken…

Als er nu een muur zou bestaan die echt heel lang is, dan zouden heel veel kinderen tegelijk kunnen spelen. Kinderen uit de hele werled, kinderen van de ene kant van de muur en kinderen van de andere kant van de muur. Kinderen die de muur omarmen door hem tot hun speeltuin maken. Kinderen die hun creativiteit ontwikkelen met dank aan die muur. Kinderen die samen zijn, dankzij de muur. Dan zou die muur een symbool van liefde en verbinding zijn. En misschien, heel misschien, blijkt dan dat het zonder muur ook kan, samen spelen en doen.

Was die muur er maar…

 

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.