De Boom

Dit is mijn kadootje aan jou, het gratis e-book ‘De Boom’.

Een simpele methodiek die jouw persoonlijke leiderschap versnelt. Acht meter psychologieboek in acht vragen, één plaatje en nul theoriën.

De Boom is een metafoor voor jezelf en bestaat uit acht elementen die het maken dat je in een bepaalde situatie doet zoals je doet. Door -per element- antwoorden te geven op een reeks vragen vul je een plaatje in van De Boom. Je vergroot je inzicht in je gedachten, emoties, rollen en in wat je nodig hebt. Zo ontdek wat je in je hebt om anders te doen en blijer te worden of om te snappen wat maakt dat dingen wel lukken.

Ik hoor graag wat je ervaringen er mee zijn of wat je er van vindt. Laat je me dat hieronder weten als commentaar?

De prachtige illustraties zijn gemaakt door Linde Ex.

Download hem gratis in mijn boekwinkeltje. 25.000 mensen gingen je voor.

Anderen over De Boom

‘ Je ontdekt hoe het kan dat je dingen blijft doen waarvan je achteraf denkt ‘o nee, ik doe het weer’ en je ontdekt wat je in je hebt om het anders te doen.’

‘Het geeft zin en richting aan mijn leven en biedt praktische tips voor mijn persoonlijke ontwikkeling.’

‘Lichtvoetig maar niet lichtvaardig. Zinvol!’

‘Ik heb geen coaching meer nodig, ik coach mezelf met De Boom’

Recensies eBook:

door coach Caroline Rijnbeek
door coach Henriett Schaapman
door coach Nathalie van der Hooft
door gebruiker Gerrit Koops
door gebruiker John Cornelisse
door gebruiker Simone Levie
door gebruiker Maarten Rossou

19 Responses

 1. […] Juul Martin is het morgen een bijzondere Boomfeestdag. Vanaf morgen is op zijn site zijn e-book De Boom gratis te […]

 2. […] zijn coachingsachtergrond, een ebook geschreven wat vanaf vandaag (Nationale Boomfeestdag!) gratis online te verkrijgen is. Dit boek heet ‘De Boom’, wat de naam is die Juul heeft gegeven aan zijn eigen […]

 3. juul,

  dank voor het op papier zetten van je ideeen en mogelijkheden met de boom.
  heb al veel op ‘t gebied van persoonlijke ontwikkeling gedaan , maar wat dit toevoegt voor mij is de wensboom, hoe ziet jou wens eruit en ga die invullen en laten leven, heerlijk.
  mijn plan om boek te schrijven gaat nu vasterre vormen aannemen.
  dank je wel,
  gr ingeborg van meggelen

 4. Anne de Haan says:

  Hallo Juul,

  Een mooi boek om weer op een andere manier te kijken naar de angsten en blokkades die je onbewust weerhouden om je geluk na te streven. Ook de illustraties van Linde zijn prachtig!

  Groetjes Anne

 5. erna says:

  Een geweldig mooi model Juul. Ik heb try out van De Boom mogen bijwonen en heb ervaren hoe die kan werken. Ik lig nogal eens met mijn jongste zoon overhoop en in deze try out heb ik dit probleem in De Boom gebracht. Het leverde mij het inzicht op dat mijn kind veel minder dan ik in woord communiceert en dat ik juist in mijn opvoeding nauwelijks gebruik maak van mijn grote voorbeeld Patch Adams.
  Vorige week had ik weer “a situation”: het was kwart voor 11 (‘s avonds!), bedtijd kind al meer dan half uur overschreden. Muziek nog keihard aan, deur op slot.
  Normale reactie: ik stamp naar boven, dreun en bonk op zijn deur en schreeuw iets van: heeee, bedtijd. Je zou er al een half uur inliggen en blablablabla. Gevolg: keet, boze zoon, boze mama.
  Nu dacht ik: Patch…..
  Ik gebruikte zijn deur als djembé en trommelde er lustig op los in het ritme van zijn (overigens goeie) Goa-muziek
  Hij zette de muziek tikkeltje harder, ik trommelde lustig verder. Na kleine 10 minuten rukt ie de deur open. Wat wíl je nou??? zegt ie? Ik zeg niks, kijk hem alleen maar aan. Mijn djembé weg…. Hij lacht, zet zijn muziek uit en kruipt in bed. Truste mam…..
  Dank je wel Juul.
  Een absolute aanrader!

 6. […] Ja, natuurlijk. Heerlijk er tussenuit. Maar intussen wel bezig met het e-book van Juul Martin: De Boom. Terug van vakantie: De Wet van Sinterklaas Bootcamp! Daar heb ik weer gave mensen leren kennen, […]

 7. Birgit says:

  Beste Juul,
  Wat een mooi hulpmiddel om vaste patronen te doorbreken. Door het lezen alleen al werd ik gestimuleerd om aan mijn wensen te werken.
  Het is een zeer gebruiksvriendelijk doe-boek waarmee je heel wat mensen blij zult maken.
  Dank je voor het delen van je inzichten.

 8. Floor says:

  Dag Juul,

  Prachtig boek! Behapbaar, sprekende metafoor – en wat een heerlijke schrijfstijl: heel toegankelijk, mild, vriendelijk, liefdevol. Ik zie het voor me dat ik dit in mijn vak (psycholoog) kan gebruiken. En kunnen we hier niet iets mee tijdens 7di? Iedereen een boom opzetten?

  Groet!
  Floor van der Zee

 9. Simone de Haas says:

  Ik heb gisteren op de Geluksdag 2010 je lezing bijgewoond. Naast het feit dat ik de manier waarop je de lezing deed, ( rustig, jip en janneke, jezelf (mijn invulling)) heel prettig, het concept “de boom” geweldig. Ik herken er veel van in de neurologische niveaus van Robert Dills uit mijn NLP opleidingen. De boom heeft mij een nog toegankelijker manier gebracht om met die niveaus te werken. Dank daarvoor.

 10. romilda says:

  Hoi Juul. Ken je ‘What’s your tree?’ van Julia Butterfly Hill? Als niet, misschien vind je het leuk om te lezen. Google maar :-) Grt! Romilda

 11. […] het boek De Boom voor iedereen toegankelijk. Vanaf morgen 14.00 is het boek gratis te downloaden op //www.juulmartin.nl/de-boom. En het leuke is… morgen is het Boomfeestdag. In het hele land planten kinderen bomen, zingen ze […]

 12. Anneke says:

  Wat fijn dat het al zo toegankelijk is. Ik heb het net gedownload, nog niet gelezen/ mee gewerkt, maar heb daar veel zin in!
  Bedankt!

 13. Arthur van Vliet says:

  Hallo Juul,
  Dank voor je cadeau. ik gebruik het voor mijzelf en omdat ik coach en train ook voor anderen. De boom is een toegangkelijke werkvorm en vooral de cognities in de wolken in relatie tot de takken en de stam vormen vaak een eye opener voor mij en anderen.

 14. Maureen says:

  Ik had De Boom al in oktober vorig jaar gedownload, maar ik kom er nu pas aan toe hem te lezen. Net op het juiste moment, zo blijkt. Dank je wel! Nu weet ik wat me te doen staat. ;-)

 15. […] jaar geleden lanceerde ik mijn ebook ‘De Boom.’ Dit boek is een simpele stap-voor-stap methodiek om jezelf beter te leren kennen en […]

 16. […] Download dit gratis ebook in pdf op juulmartin.nl […]

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *