Zelfstandig Amateur

Zelfstandig Amateur

8 september 2011 Ondernemen Ondernemen 3

Er zijn steeds meer mensen in Nederland, nu zo’n 800.000, die een ‘eigen bedrijfje’ hebben. Mensen die er zelf voor moeten zorgen dat ze klanten krijgen, hun ‘ding’ dan ook nog eens goed moeten doen en er vervolgens geld voor krijgen.

Deze mensen heten volgens de belastingdienst zzp’ers, zelfstandigen zonder personeel. Dat klinkt als een term die past bij een hokje op een formulier. ‘Heeft u personeel? ja/nee. Ga door naar vraag 12e’

In de community van deze mensen zelf raakt de term zp’er steeds meer in zwang. Zp’er betekent zelfstandig professional. ‘Iemand die zelf zijn beroep uitoefent’ dus. Mooi gekozen, klinkt lekker zakelijk en to the point.

Maar wat is je beroep eigenlijk in een tijd dat je als zp’er aan marketing, branding, administratie, sommigen doen zelfs aan onderhandelen, en weet ik wat je nog meer moet doen? Dat ene wat je het leukst vindt om te doen?

Misschien ben je dan wel een zelfstandig amateur.
‘Amateur? een prutser bedoel je?’
Wat dacht je van liefhebber?

En wie weet vind je het wel zo leuk om dat ding te doen, dat anderen er blij van worden dat je dat ene ding in hun buurt voor hun doet. En je dan nog betalen ook. Lekker zakelijk toch, zo’n amateur.

 

3 Responses

  1. Marketing is toch wel iets wat altijd zal moeten gebeuren als je meer klanten zou willen krijgen lijkt mij? Daar kan je dan een social media heel erg goed voor gebruiken en ik vind het dom als je het niet zou doen…

    Wel ben ik van mening dat het natuurlijk beter is wanneer mensen bij jou komen omdat ze jou kwaliteit willen. Dat het gaat om jou product dat is zeker het belangrijkst en als ze nooit naar jou toe komen hierover dan is het misschien wel een teken ja!

  2. Juul says:

    ben jij misschien een social media marketing amateur?

  3. Wie weet wel ja :-)

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *