Wat voor type ben jij?

Wat voor type ben jij?

12 maart 2010 Waarmaken 1

De psychologie en astrologie natuurlijk houden zich al lang bezig met het indelen van mensen in types. Neurotisch, narcistisch, ram en ga zo maar door. Dat vinden veel mensen helemaal niet leuk, om ingedeeld te worden als type. Snap ik, je verliest autonomie en bent minder uniek. Wat je beter kan doen is zelf een type bedenken dat jou het best beschrijft.

Zo hoorde ik laatst een paar leuke, in de trein op tv en op straat:
‘Ik ben niet zo’n satésaus-type’
‘Ik ben meer een Opel-type’
‘Dat is nou echt zo’n type’
‘Eigenlijk ben ik een VVD-type’
‘Jij bent echt een badschuim-type, he?’
‘Ben geen Sicilië-type’

Vandaar mijn vraag: Wat voor type ben jij?

One Response

 1. Nienke says:

  Ik ben geloof ik vooral een Tussenin-type.
  Bij iedere test, van Belbin tot de Ayurvedische dosha’s, sta ik precies ‘ertussenin’. Nooit een heel uitgesproken richting naar één van de ‘types’ maar juist van-alles-bijna-evenveel.

  Gek genoeg maakt dat niet dat ik overal lekker tussen pas, juist niet: mijn leven lang vinden mensen mij al een beetje anders, ze kunnen me niet plaatsen. Soms vraag ik me wel eens af of mensen die ‘niet in een hokje willen passen’ wel weten hoe dat écht is, als je er niet in past.

  Toch ben ik wel blij met mezelf hoor.
  Want ‘precies er tussenin’ betekent ook dat ik van alle typen altijd wel íets herken. Da’s ook fijn, overal herkenning vinden en begrip voor op kunnen brengen (hoewel dat weer niet wil zeggen dat je iedereen altijd begrijpt). En stiekem is het natuurlijk ook best spannend om niet in zo’n hokje te passen: geeft je het één en ander om te ontdekken over jezelf. Misschien heb ik daarom wel nooit de behoefte gehad om te gaan backpacken ;-)

  Ik wilde nog even zeggen dat ik je website en het hele Durftevragen-initiatief erg leuk vind. Ik kreeg direct inspiratie voor een dagdeel per week consulten op Waardebepaling Achteraf-basis. Misschien tot ziens!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.