Waar willen de bezoekers van het Grootste Kennis Festival meer ruimte voor maken in hun organisatie?

Waar willen de bezoekers van het Grootste Kennis Festival meer ruimte voor maken in hun organisatie?

17 september 2021 Maak Ruimte Waarmaken 0

Het was een heerlijke nazomerse dag in charmant Deventer en de inspiratie stroomde door de straten van de binnenstad. Je moest die koppies van al die managers, directeurs en changemakers eens zien bij het verlaten van weer een mooie lezing. Aan!

Ik was daar om mijn boek Maak ruimte en laat je mensen shinen te lanceren, met een lezing (video volgt), een kraam op de boekenmarkt en een interview voor de podcast van Engbert Breuker en Maarten Ducrot. (TNX guys)

Met de mensen van Het Grootste Kennisfestival waren we nieuwsgierig naar hoe we er nu voor staan als organiserend Nederland. We hebben bijzondere tijden achter de rug en we vroegen ons af: Waar is nu behoefte aan? Waar willen jullie, bezoekers, meer ruimte voor maken binnen jullie organisaties?

Met een oldskool analoge meting (gooi een muntje in het potje van jouw voorkeursbehoefte), want ja de russen liggen met hun hackers altijd op de loer én het is gewoon leuker en misschien wel meer bezield om met een handeling stil te staan bij wat je nodig hebt dan via een computer.

Meer dan honderd mensen deden mee en de resultaten zijn -uiteraard- shocking.

  1. Verbinding (#56)
  2. Vertrouwen (#51)
  3. Leren / Groeien (#46)
  4. Spelen (#44)
  5. Creativiteit (#35)
  6. Autonomie (#27)
  7. Erkenning (#24)
  8. Harmonie (#17)
  9. Ordening (#8)

De behoefte aan verbinding en vertrouwen bovenaan! Verbinding na een jaar van Zoomen en Teamsen snappen we wel. Maar dat er meer vertrouwen nodig is. Ai, die komt wel binnen want we weten allemaal wel hoe het voelt als je dat niet genoeg krijgt.

Leren en Spelen op 3 en 4, dat vonden we ook verrassend. Vooral dat spelen zo hoog staat. Herken jij dat? Doe er wat mee!

Dat ordening onderaan staan betekent dat veel mensen die stemden al genoeg ordening ervaren. Misschien wel te veel. Wat niet wegneemt dat 8 mensen (van vermoedelijk 8 verschillende organisaties) wel meer behoefte hebben aan ordening. Het is ook echt nodig om ruimte te maken voor ordening als die er niet is. Dat vergeten we wel eens.

Ben je benieuwd naar hoe het is binnen jouw organisatie? Bel me even. Dan doen we samen een ruimtecheck.