Voetbalspullen voor Zuid-Afrika, wie helpt?

Voetbalspullen voor Zuid-Afrika, wie helpt?

4 januari 2010 Waarmaken 0

Een geweldig intiatief van Mark van Zon:
Football Maties

Mark, hoe ben je op dit idee gekomen?
“Vorig jaar ben ik met een stel trainers voor een project, www.starsintheireyes.nl , naar Zuid Afrika geweest. Er staan veel foto’s op mijn site van deze prachtige reis en levenservaring. Afgelopen voorjaar was er een tegenbezoek van de Zuid Afrikaanse coaches, ook dit was een geweldige ervaring en maakte het hele jaar bij FC Den Bosch tot een heel bijzonder jaar.
Twee coaches. Rohan Bergstedt en Jo-Ann Jooste, logeerden bij de familie Westerlaken in Nuland en hadden de tijd van hun leven. Mick heb ik alles verteld wat ik wist over de mensen in Zuid Afrika. Hij heeft Rohan en Jo-Ann ook ontmoet en kreeg het spontane idee om zijn oude voetbalschoentjes aan hen mee te geven naar Zuid Afrika. ”

Wat ontroerend, en toen?
“Dit spontane idee van een kind van 11 jaar oud heeft een verpletterende indruk op mij gemaakt. Ik vond dat ik er samen met Mick iets aan moest gaan doen, we hebben er over gekletst en we gaan er samen iets aan doen. We gaan samen met zijn voetbalvriendjes hier, dat zijn alle voetballende kindjes die we kunnen bereiken in Nederland, vragen of ze voetbalschoentjes (in goede staat) willen geven aan de Football Maties in Zuid Afrika. De komende weken ga ik me intensief bezighouden met het verzamelen van informatie over de haalbaarheid van Mick’s idee.”

Waarom voetbalschoentjes voor kinderen in Zuid Afrika? Omdat de kinderen daar via voetbal bereikt kunnen worden, gestimuleerd kunnen worden om hun leven anders te leven, hun dromen te verwezenlijken! Kortom de kinderen een kans te geven. Voetballen kan daarbij helpen, alleen hebben de kinderen nauwelijks geld, laat staan voor voetbalschoenen, scheenbeschermers en voetbalsokken. Daarom is Mick’s idee zo’n bijzonder idee, en daarom wil ik me er mee bezig gaan houden!

Wie helpt er mee met dit initiatief? Blog erover, twitter erover, zamel spullen in, alle kleine beetjes helpen!

 

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *