TwintigTien, doe je mee?

TwintigTien, doe je mee?

23 december 2009 Waarmaken 0

Tweeduizend. Wat een magisch getal. Niet eens zo lang geleden hadden allerlei producten die magische toevoeging: 2000. Hairman 2000, wat een föhn, blazen dat’ ie kon! Ab Roller 2000, hiermee had je met 5 minuten trainen per dag na een week een sixpack van heb ik jou daar. Dough Assistent 2000: een superkneedmachine, het lekkerste brood zonder enige moeite, helemaal automatisch. Zo kan ik nog wel even door gaan. Malle tijden…

Het gekke is nu, dat in de tijd dat tweeduizend zo’n magisch getal was -voor het jaar 2000- we onze data zo kort en bondig verwoordden: het jaar 1996 was gewoon negentienzesenennegentig. Toen Columbus Amerika ontdekte was het nog veertientweeënnegentig. Nu spreken we al gauw over tweeduizendnegen. Over een paar jaar is het alweer tweeduizenddertien. Het lijkt erop alsof de marketingafdelingen van de wonderprodukten uit de jaren negentig een blijvende invloed hebben gehad op onze waarneming van de tijd… Het kan ook het idee van het ingaan van een nieuwe tijdperk zijn geweest. Hoe dan ook, volgens mij is er niet zo veel veranderd en wat er veranderd is, is niet ineens gegaan. Op één dag, toen het jaar tweeduizend begon. Toch?

Graag wil ik het volgende voorstel doen: Laten we vanaf nu weer twintig zeggen als we tweeduizend zien in een datum. In TwintigTien ga ik op reis naar Afrika. Zoiets. Dan zou ik minder vaak aan die superföhn hoeven te denken of aan die abs die ik niet heb. Doe je mee?

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *