Twee jaar Handboek voor Wereldverbeteraars. Wat is er zoal gebeurd?

Twee jaar Handboek voor Wereldverbeteraars. Wat is er zoal gebeurd?

3 september 2020 Waarmaken 0

Bijna twee jaar geleden verscheen het Handboek voor Wereldverbeteraars. Met dat boek wilde ik op een tijdloze manier mijn lessen delen op het gebied van het waarmaken van je droom voor een betere wereld.

Wat is er allemaal gebeurd met en rond het boek? Een kleine opsomming van willekeurige nutteloze feitjes.

 • We zijn bijna door de eerste druk heen van 1100 exemplaren. In Liechtenstein zou het een bestseller sein.
 • De dertig grootste bibliotheken van Nederland hebben het boek in de collectie opgenomen. Word lid, mensen!
 • Duizenden boeken zijn gedownload tijdens de weggeefmaand. Graag gedaan mensen!
 • Ik ontmoette een domineesechtpaar (zeg je dat zo?) dat allebei een exemplaar van het Handboek voor Wereldverbeteraars op het nachtkastje had liggen en me nieuwsgierig kwam bevragen. Goede aanvulling op het Nieuwe Testament, zo blijkt dus, dat Handboek voor Wereldverbeteraars.
 • Met workshops en trainingen gebaseerd op het boek zijn honderden mensen dichter bij hun droom gekomen. Op wereldreis gegaan, bedrijven opgericht, kinderen gekregen. Al komt dat laatste vermoedelijk door iets anders.
 • Er zijn alleen maar positieve reviews verschenen op Bol.com. Het is iedere keer een ontroerende verrassing om te zien dat er een bij is gekomen. Een wildvreemde neemt uit enthousiasme de moeite om je werk te prijzen. Dat went nooit. :) Dank jullie wel!
 • Ik ben er niet rijk van geworden. ‘damn!
 • Maar wel enorm gegroeid als schrijver en voel me aangemoedigd meer te schrijven.
 • Ene ‘Jan die een camping wilde beginnen en die het daarna ook nog deed mede dankzij het boek’ gaf mijn boek aan Floortje Dessing… Nooit iets van haar gehoord verder. :)
 • de PvdA heeft 25 boeken ingekocht met als doel ze door hun ledenbestand te laten zwerven. Het schijnt dat dat niet lukt want mensen willen het boek houden. Links en lullen en een doorgeefboek verhullen ;) Grapje. Het zijn lieve mensen.
 • Tijdens een MKB-event in Breda (of all places) kwam zomaar iemand op mij af met en vroeg me bijna bevend, alsof ik een bekendheid ben: ‘Ben jij de auteur van Handboek voor Wereldverbeteraars???’ Ik heb het maar toegegeven.
 • Als mensen het boek bij mij kopen kunnen ze dankzij Planthetvoort en One Tree Planted bomen laten planten in de Amazone. Dat zorgde al voor honderden extra bomen.
 • Er komt een luisterboek versie aan.
 • For the record: Ik heb niks te maken met het feit dat Ali B. nu zelfhulpgoeroe is geworden.
 • Ik ben niet genomineerd voor de Nobelprijs voor Literatuur noch voor die van de Vrede. Die zag je wel aankomen.
 • Wel als purposeboek van het jaar 2019 door Youbedo!
 • Een cool pensioenfonds wilde bijna 5000 exemplaren digitaal afnemen, deed het toch maar niet (te duur) en vergat vervolgens om het boek op hun ledenboekenlijst te zetten dat was ge├»nitieerd door het bijna kopen van mijn boek. Zelden zo’n rollercoaster meegemaakt.
 • Nog steeds krijg ik leuk berichten, vragen en ontmoetingen van en met mensen die het boek gelezen hebben. Blijf opsturen die vragen en kom vooral kennis met me maken.

Wat ik nog graag zou willen:

 • Dat het boek in het middelbaar en hoger onderwijs belandt; gekoppeld aan projecten die ze leerlingen en studenten mogen uitvoeren.
 • En/of dat er een speciale onderwijseditie verschijnt.
 • Dat het wordt vertaald. Yes, das schaffen wir. Merci!

 

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *