Onontkoombaar: betalen voor de verzekering

Onontkoombaar: betalen voor de verzekering

21 februari 2012 Huis van Overvloed 1

Het hele project Huis van Overvloed was en is nog steeds een groot experiment. Een experiment in bouwtechniek, een experiment in organiseren zonder formele organisatie en een onderzoek naar de overvloed in ons land en of die toereikend is om een huis te bouwen zonder geld.

De door Ralf van Tongeren ontwikkelde bouwmethode van pallets en stoeptegels blijkt constructief veilig en voldoet aan de normen. Samen werken zonder bedrijfsplan en hiƫrarchie blijkt ook te kunnen. Met hulp van stichting de Onderheid regelen we de formele zaken met andere partijen. Zelfs het laatste lijkt inderdaad mogelijk: we hebben bijna alle bouwmaterialen gekregen en zo veel hulp gehad dat we nu de start van de bouw aan het plannen zijn.

Om de veiligheid van de mensen die straks meebouwen te garanderen leek een aansprakelijkheidsverzekering ons wel handig. Die hebben we nu geregeld en daar moeten we voor betalen. Samen met de verplicht bijbehorende zakelijke rekening kost dat een paar tientjes per maand. Straks, als het huis van overvloed er staat, zetten we een spaarpotje neer zodat bezoekers en gebruikers een beetje kunnen doneren. Tot die tijd hebben een aantal meebouwers van ons team zelf de knip getrokken. Als we ieder een paar euro per maand doneren dan zijn wij en iedereen die straks komt helpen verzekerd. Een fijn gevoel.

Het voelt ook nog steeds kloppend binnen dit project. Ook al was de doelstelling om het pand zonder geld te realiseren, wij vinden het nu absoluut niet mislukt. Het blijkt gewoon zo te moeten gaan. Prima, toch? En we hebben allemaal wel een paar euro over…

 

One Response

  1. Wat een mooi initiatief !

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *