MicroKrediet voor kunstenaars werkt!

MicroKrediet voor kunstenaars werkt!

26 April 2010 Waarmaken 0

Pas zat er een kunstzinnige illustrator bij me bij Durftevragen, Linde. Ze wilde graag een succesvolle webshop voor haar unieke wenskaarten en andere prachtige vraaggerichte kunstwerkjes. Helemaal zelf gebouwd en ontwikkeld omdat ze zelfstandig wil zijn, niet afhankelijk van subsidies. Ze had al een webshop (Maanmus.nl) gemaakt, een berg met produkten en illustraties en berekend wat ze nog nodig had: € 900,- om de eerste 2000 kaarten te laten drukken.

Ze kreeg -zoals vaker voorkomt bij durftevragen- een bak vol met tips en hulp aangeboden. Hier kan ze al een heel eind mee vooruit. Daarnaast is er vrijdagmiddag jl. een microkrediet-achtige/Sell-a-band constructie bedacht om haar te helpen aan die laatste € 900,-

Om een lang verhaal kort te maken: het is gelukt. Binnen no-time had ze dat bedrag bij elkaar geleend van vele enthousiaste mensen! Ja, het kan dus!

Ik kan me voorstellen dat je je afvraagt hoe die deal er uit ziet, omdat je als kunstenaar/creatieveling ook wat startkapitaal nodig hebt. Dit is het recept van Linde:

Je leent € 50,- uit aan de kunstenaar.
Met die lening ben je een jaar lang ‘fan’ van Maanmus:
Je krijgt 10% korting op alle produkten in de webshop
Je krijgt een unieke set wenskaarten ‘alleen voor fans’
Je krijgt je geld binnen een jaar terug.

Super toch!
Rip it, Use it, Improve it!

wie gaat er zo een hypotheek bij elkaar krijgen?

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *