Lente! Weggeefwoensdag groeit

Lente! Weggeefwoensdag groeit

14 April 2010 Waarmaken 1

Wow, wat ben ik blij om te zien dat er zoveel mensen meedoen met weggeefwoensdag. Veel spullen hebben waarde gekregen gewoon omdat iemand ze graag weg wilde geven aan een (on-)bekende, zonder iets terug te verwachten. De lente is echt begonnen na de winter van de crisis volgens mij. Dankjewel omroep LLiNK voor de vermelding op jullie site.

Pas kreeg ik een vraag over #weggeefwoensdag: Waarom niet iedere dag weggeven?

Ten eerste: Ik ben er helemaal voor dat mensen dingen weggeven, ook iedere dag. Daarom vind ik het initiatief zo mooi van @anneraaymakers waarbij ze voorstelt dat iedereen op zijn/haar site vermeldt wat je te geven hebt en wat je graag zou willen krijgen. Ook het initiatief van Nils @roemen om een iphone app te ontwikkelen (as we speak) die het makkelijk maakt om te geven en zo waarde te cre-eren heeft mijn grote sympathie.

Voor mij krijgt belangeloos geven extra betekenis als ik er iedere keer bewust voor kies om iets te geven. Daarbij helpt het mij als er 1 dag per week is waarop ik dat kan doen. Dan denk ik iedere keer opnieuw na: heb ik dit nodig? Nee! En geef ik het graag weg. Op andere dagen geef ik ook, alleen geen spullen via twitter ;-)

Probeer het maar, want van geven word je blij, je hart groter en je ego een stukje kleiner.

Er zijn mensen die #weggeefwoensdag gebruiken om zichzelf juist groter te maken en er aan te verdienen. Mensen vragen me: word je daar niet boos van? Nee, ik wens de #weggeefwoensdag-kapers veel succes, creativiteit en liefde toe om te laten lukken wat ze willen dat lukt. Kon ik ze dat maar geven… een ‘stukje’ creativiteit.

One Response

  1. Anne says:

    Juul, ik vind het elke woensdag leuker worden en vind het jammer dat het alleen op woensdag is. De dingen die iedereen weggeeft brengt mij ook weer op een idee. En!…… het zet me aan tot opruimen. Er is zoveel wat ik eigenlijk niet nodig heb.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *