‘Ik geef weg’ groep op facebook

‘Ik geef weg’ groep op facebook

11 januari 2012 Waarmaken 2

Weggeven helpt met het versterken van je community

Zo’n twee jaar geleden had ik een boek op mijn bureau liggen dat ik uit had. Ik dacht laat ik het eens weg geven. Maar aan wie? Ik zette het boek op twitter en omdat het woensdag was gebruikte ik de hashtag #wegeefwoensdag. 5 minuten later stond iemand op de stoep om het boek op te halen. Wow! Wat een kracht dat social media!

Nu kijk ik soms nog op twitter bij #weggeefwoensdag. Waar een lange tijd veel mensen meededen en boeken, cd’s, hele koelkasten en zelfs een auto weggegeven werden, raakte het nadat het in de Happinez had gestaan opeens in zwang bij ‘slimme’ marketing mensen.

‘Retweet dit bericht en maak kans op een schitterende toilettas met mijn logo’
‘Win twee kaarten voor mijn optreden als je reply naar mij stuurt’
‘Gratis geef ik 10 % korting op mezelf weg’
‘Nu krijg je een boek als je een training bij mij inkoopt’

Ik begon me af te vragen wat niet duidelijk was aan ‘weggeven.’ Het leek wel ‘loterijmarketing’.

Het mooie van twitter is dat je snel veel mensen kunt bereiken en dat deden en doen deze mensen. Je kunt alleen niet zo goed afspreken hoe je omgaat met ideeën en vormen die het mogelijk maken veel mensen te bereiken.

Dat kan op facebook wel, in een groep, snel en krachtig met moderatie: Geen voor wat hoort wat, maar gewoon geven omdat je iets onvoorwaardelijk wilt geven aan iemand die iets nodig heeft. Gisteren dacht ik: laat ik een ‘Ik geef weg’ groep beginnen op Facebook. De durftervagen groep werkt goed, dus waarom niet proberen?

Vandaag zijn er al ruim 160 leden, kun je nu een zonnebank krijgen en is een aanstaande moeder al blij geworden met een hippe kinderwagen. Yeah!

Fijn om te zien dat mensen de sociale media gebruiken om voor elkaar te zorgen, door weg te geven wat ze over hebben. Het is steeds makkelijker om samen echt een gemeenschap te zijn, om bij de gemeenschap te horen waar jij bij wilt horen. Om elkaar te versterken. Om het dorp van je leven te creëren. En bij deze mensen wil ik wel horen.

Wie maakt er een ‘Give’ knop? ;-)

Ik geef weg op Facebook Doe je mee?
Durftevragen op Facebook
de afbeelding komt van //www.aloco.nl/

 

2 Responses

  1. petra v paassen says:

    Vind het leuk

  2. rikie says:

    Het is een super idee

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *