Geen nieuws is goed nieuws

Geen nieuws is goed nieuws

28 september 2010 Waarmaken 3

Er was een tijd dat ik minstens een krant per dag verslond. Soms zelfs twee. Alles wist ik, ik was op de hoogte van iedere mening van iedere hotemetoot in Nederland en wist waar het oorlog was in de wereld. Ik weet niet meer waarom, maar dat vond ik allemaal belangrijk. Wat het me opleverde dat te weten? Goede vraag ;-) Ik denk dat het idee te hebben er bij te horen, bij belangrijke dingen. Zoiets.

Sinds een paar jaar volg ik niets meer. Geen krant, geen journaal, geen nieuws. En wat me opvalt: alles loopt gewoon door! De zon komt op, het wordt lente en nu weer herfst. Er is eigenlijk niks belangrijk wat er in de media verschijnt. Althans niet voor mij nu, om gelukkig te leven en om ergens bij te horen. Ze doen maar, op tv en in de krant. Tijdelijkheden maken. Anders is er morgen niks te doen. En de mooie verhalen, ja, die komen toch wel tot me.

3 Responses

  1. karin r. says:

    riep ooit heel hard: ik snak naar leuk nieuws. leuk nieuws is toch ook nieuws?

  2. Voor de TV werkt het ook, als je stopt mis je ook weinig ;-)

  3. Bas says:

    Zou het nou niet mooi zijn als we de wereld een betere plek kunnen maken? Daarvoor hoef je soms alleen maar te weten wat er in je buurt speelt, maar er zijn ook problemen die je alleen kan aanpakken als je goed geïnformeerd bent. Niet elk probleem is simpel genoeg om er met hear say even een oplossinkje voor te kunnen bedenken. Ben het wel met je eens als je zou zeggen dat je beter iets kunt doen dan alléén maar hijgerig achter je PCtje het laatste nieuws te volgen, zonder nog ergens toe te komen. Maar waarom zou je goed geïnformeerd zijn en doen niet kunnen combineren?

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *