Future Society Design

Future Society Design

20 April 2011 Waarmaken 2

Future Society Design is het ontwerpen, uitproberen en waarmaken van nieuwe vormen van samenleven en samenwerken. De boel makkelijker maken, meer waarde creƫren voor zo veel mogelijk mensen. Nu handelen voor morgen en daarna.

Ik realiseerde me vorige week dat dat precies is waar ik mee bezig ben en die term FSD kwam spontaan in me op. In goed Nederlands zou ik het ‘ontwerp van een toekomstige samenleving’ noemen. Ja, lekker letterlijk. :-)

Wat me zelf verbaast is dat ik zelf allerlei opvattingen heb (of had) over engelse woorden en vragen heb/had bij de noodzaak er van in ons taalgebruik. Moet het engels zijn om hip te zijn? En toch bedacht ik dat woord. Ik ben er over na gaan denken na een mooie opmerking van Fanny Koerts. ‘Dat klinkt al als een echte management guru.’ Daar schrok ik dus even van… Het resultaat?

Ik voel me goed bij Future Society Design, want volgens mij gaan grenzen en landen en nationaliteiten steeds minder een rol spelen. En stiekem vind ik het engelse -misschien wel voor het eerst in mijn bestaan- gewoon cool klinken. Het staat. Punt.

Mooi om via een zijweg weer een opvatting te hebben kunnen verliezen en zo meer ruimte te hebben om aan de slag te gaan met Design van een Future Society. En jij mag het noemen wat je wilt.

2 Responses

 1. Dag Juul,

  Op een netwerkbijeenkomst werd ik op jou geattendeerd, omdat wij iets zouden delen. Dat lijkt mij de taijiquan, als ik je site bekijk. Wat een prachtig initiatief trouwens, future society design. Ik heb er meteen over getwitterd. Het zet mij aan te nadenken. Zo zou de wereld eigenlijk in elkaar moeten steken. Ik wel erg benieuwd hoe jouw bedrijfsmodel eruit ziet. Want ook bij jou moet er brood op de plank. Heel veel succes met dit mooie initiatief!

  Hartelijke groet,
  Marsja Haanstra

 2. Juul says:

  Hoi Marsja,

  leuk dat je zo contact opneemt.
  ja leuk he dat Tai Chi, welke stijl beoefen jij?

  Ik heb niet echt een bedrijfsmodel. ik werk met waardebepaling achteraf, dat betekent dat mensen die ik help zelf bepalen wat ik terug krijg. Ik geef lezingen en ik ‘coach’ projecten van overheden en andere clubs die hun best doen om mensen samen zelf mooie dingen te laten doen.
  Als je er vragen over hebt, mail me gerust.

  Warme groet,

  Juul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *