Collateral Value

Collateral Value

21 februari 2013 Waarmaken 0

Soms komt het voor dat je lekker werkt aan je doel en onderweg voor jezelf wat truuks verzint om net wat slimmer, handiger of makkelijker te werken. In de keuken, je klushok of op je laptop bijvoorbeeld. Meestal sta je er niet eens bij stil en pas je deze truuks gewoon toe. Het zou zomaar kunnen zijn dat de truuks die jij per ongeluk hebt bedacht ook voor anderen heel waardevol kunnen zijn. Dat gebeurde bijvoorbeeld bij Huis van Overvloed.

Om het project makkelijker te organiseren werd door Dreamyourweb de Waardeverbinder ontwikkeld. Een online tool met een kalender en verlanglijstje die het makkelijker en duidelijker maakt voor mensen die willen bijdragen, hoe en wanneer ze kunnen bijdragen. Toen deze eenmaal af was, bleek dat vele anderen deze tool ook wilde hebben en heeft dreamyourweb dat mogelijk gemaakt. Oeps, we hebben waarde gecreëerd!

Toen de Amerikanen Irak weer eens gingen bombarderen en per ongeluk burgers en ziekenhuizen plat gooiden, werd er gesproken over collateral damage. Zijdelingse schade, zou een ‘mooie’ vertaling zijn.

Het per ongeluk maken van waardevolle truuks en tools zou ik daarom collateral value willen noemen. Die berg aan collectief per ongeluk ontdekte truuks moet enorm zijn!  Wat is jouw collateral value?

 

 

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *